A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1731692397.9549.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cozi pentru ajutoare europene la Iasi (FOTOREPORTAJ)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-03-2011, ora 18:09

Cozi pentru ajutoare europene la Iasi (FOTOREPORTAJ)

Articol de Alexandra Stefanescu, Victor Ilie

Iesenii s-au asezat din nou la cozi interminabile, ca sa-si ridice ajutoarele sub forma de alimente, oferite de Uniunea Europeana. De la primele ore ale diminetii, peste trei sute de persoane cu venituri mici au stat la rand, pentru a primi gratuit malai, faina si zahar. Oamenii plecau, de fiecare data, cu 11 kilograme de faina, 4 de malai, 2 de paste fainoase si cate un kilogram de biscuiti si zahar. Aproape 20 de mii de locuitori ai Iasului au dreptul la aceste ajutoare. Redistribuirea produselor comunitare a inceput pe 14 martie.

Romanul s-a obisnuit sa stea la rand

Cu toate ca distributia alimentelor a inceput din luna noiembrie a anului trecut, zeci de tone de produse zac in continure in depozitele Directiei de Asistenta Comunitara. Conform graficului, beneficiarii de drept ar fi trebuit sa vina pana acum sa-si ridice ajutoarele. Insa sefii directiei s-au vazut acum nevoiti sa reinceapa distribuirea alimentelor. De data aceasta, cantitatile de alimente acordate fiecarui beneficiar sunt mai mici. Aproximativ trei sute de ieseni s-au asezat la rand, unii chiar de la ora 6. 00, in fata sediului Directiei de Asistenta Comunitara (DAC) Iasi, pentru a ridica ajutoarele alimentare trimise de Uniunea Europeana pentru persoanele defavorizate din Romania. Astfel, batrani si tineri deopotriva au asteptat ore in sir cu sacosele in mana sa primeasca alimentele pe care nu le-a ridicat nimeni in toamna anului trecut.

Nemultumirile nu au incetat sa apara

Asteptarea s-a dovedit a fi destul de grea pentru unii, care, desi au asteptat chiar si cate patru ore, nu au reusit sa primeasca ratia promisa. „ Stau de la ora 6. 00 si uite ca nici dupa patru ore nu am ajuns sa primesc nimic. Sunt bolnava, am anemie, abia mai rezist” , a precizat o batrana de 70 de ani. Iesenii prezenti la DAC si-au aratat nemultumirea si fata de lipsa de informare. Cei mai multi nu stiau ca redistribuirea alimentelor s-a facut inca de pe 14 martie. „ M-a anuntat o vecina, nici nu stiam ca se mai dau alimente” , a spus o batrana revoltata de faptul ca nu a fost anuntata cu privire la redistribuirea acestor ajutoare europene. Contrar celor spuse de iesenii prezenti la DAC, reprezentantii institutiei au replicat ca „ am facut promovare prin intermediul mediei iesene, a listelor trimise la centrele de cartier si la asociatiile de locatari si totusi s-au prezentat foarte putini” . Nemultumirea batranilor s-a produs totodata si pe fondul distribuirii de alimente catre persoane care, spun ei, „ nu meritau sa primeasca” . „ Nu e normal ca cei care vin cu masinile sa primeasca aceste alimente. Sunt foarte multi oameni saraci care au nevoie de ele si la care nu ajung” , a precizat revoltata o batrana. Explicatia directorului executiv al Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, Luminita Munteanu este ca: „ La ajutoarele oferite de U. E. normele sunt foarte stricte si spun ca daca ai fost somer pana in iunie 2010 poti beneficia de acest ajutor . Dar asta nu inseamna ca eu nu pot veni cu masina, trebuie sa am doar curajual de a merge si de a le ridica. U. E. nu face anchete sociale, nu exista norme care spun ca daca ai vila si masina nu mai primesti. Acolo spune ca daca ai fost somer primesti indiferent de bunurile pe care le detii, daca esti somer te regasesti in baza de date deci nu se fac verificari. Deci daca ai fost somer si intre timp te-ai angajat ai dreptul sa primesti aceste ajutoare. Am intalnit o doamna care a fost somera la 31 iunie, se regaseste pe lista respectiva iar la momentul asta este contabil . La fel e si la pensie. Daca ai pensie de 400 RON exista posibilitatea sa mai fi acumulat bani pe parcursul vietii si nu se duce nimeni sa evalueze ce are pana in momentul de fata. De ce vin cu taxiul? La venitul minim garantat de exemplu o familie poate avea cinci membrii inseamna ca ei vor lua 20 Kg cat dam noi acum ori cinci. E imposil sa cari o astfel de cantitate si atunci prefera sa plateasca un taxi si sa se duca cu toate produsele acasa. Sau cei care stau in aceeasi zona se grupeaza si platesc la comun un mijloc de transport pentru a putea transporta alimentele” .

21. 500 de ieseni beneficiaza de aceste ajutoare

Potrivit prevederilor H. G. nr 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de interventie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din Romania si atributiile institutiilor implicate in planul european, Primaria Municipiului Iasi, prin Directia de Asistenta Comunitara a distribuit incepand cu data de 1 noiembrie 2010, produse alimentare constand in zahar, faina de grau, faina de porumb, biscuiti, paste si lapte praf, mai multor categorii de persoane. „ Numarul de beneficiari pe lista initiala a fost 21. 500 plus inca 2. 500 pe listele suplimentare. Pe listele initiale s-au regasit urmatoarele categorii de beneficiari ai acestor ajutoare: pensionarii cu pensii sub 400 RON, somerii care erau in plata la sfarsitul lunii iunie 2010 , persoanele cu handicap grav si accentuat si beneficiarii de venit minim garantat. Venitul minim garantat se acorda prin dipozitie a primarului municipiului Iasi. In total pe liste pana la sfarsitul anului au fost 24. 000 de persoane. Din 24. 000 de beneficiri la momentul asta si-ar ridicat in jur de 14. 000 asta inseamna ca perioada apropiindu-se de sfarsit inseamna ca noi trebuie ca aceasta cantitate de produse sa o redistribuim . Fiecare persoana care vine sa ridice alimentele trebuie sa semneze o condica. Listele de beneficiari sunt venite de la Fortele de munca de la Casa de pensii Directia judeteana de protectia copilului si de la DAC” , a declarat directorul executiv al Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, Luminita Munteanu.

Introducerea de noi produse alimentare

In municipiu a fost identificat un numar de 20. 184 de beneficiari inclusi intr-una din categoriile stabilite. Astfel exista 986 de persoane care primesc venitul minim garantat, 4. 173 de someri , 5. 599 de pensionari a caror pensii cumulate nu depasesc 400 lei/luna si 9. 426 de persoane cu handicap grav si accentuat, adulti si copii. In cazul in care o persoana se regaseste in mai multe categorii, aceasta va beneficia de ajutor o singura data si va primi pentru o singura categorie. Pentru anul 2010, acest program aduce ca noutate patru produse alimentare precum malai, biscuiti, paste fainoase, lapte praf, pe langa cele de anul trecut, mentinunadu-se insa categoriile de beneficiari. Daca anul precedent, pentru evitarea aglomeratiei, s-au stabilit doua puncte de distributie si anume la Vitalef (pentru persoanele cu initiala numelui cuprinsa intre A-M) si la sediul Directiei de Asistenta Comunitara (DAC) Iasi din Sos. Nationala (M-Z), in aceste zile beneficiarii produselor europene sunt asteptati doar la sediul DAC. „ Cantitatea initiala a fost de 27 Kg iar acum, la redistribuire, fiecaruia i-ar mai reveni 20 Kg. Beneficiarii pot primi: 1 kg de zahar , 1 Kg de lapte praf , 1 kg de biscuiti , 2 Kg de paste fainoase, 11 Kg faina de grau si 4 kg malai. Cantitatea a fost de 500 de tone la inceput. Obligatoriu, persoana care vine sa-si ridice ajutorul alimentar trebuie sa se prezinte cu cartea de identitate in original. In cazul persoanelor care nu se pot deplasa si nu pot sa-si ridice singure aceste ajutoare alimentare poate veni o ruda insa cu buletinul ei in original si cu buletinul beneficiarului in original. Cuponul de pensie nu este necesar deoarece Casa de Pensii ne-a prezentat situatia si avem o evidenta cu toate persoanele ce beneficiaza de aceste ajutoare alimentare. Cei care au pensii cumulate ce depasesc 400 RON nu vor figura pe aceste liste. Persoanele care nu si-au ridicat alimentele in noiembrie anul trecut au intaietate” , a explicat Luminita Munteanu. Cantitatea de produse alimentare oferita anul trecut a fost de 27 de Kg dintre care: 14 kg faina de grau, 7 Kg de malai, 3, 6 Kg de paste fainoase, 1, 3 Kg biscuiti si 1 Kg zahar.

     
Tag-uri:

Iesenii s-au asezat din nou la cozi interminabile, ca sa-si ridice ajutoarele sub forma de alimente, oferite de Uniunea Europeana. De la primele ore ale diminetii, peste trei sute de persoane cu venituri mici au stat la rand, pentru a primi gratuit malai, faina si zahar. Oamenii plecau, de fiecare data, cu 11 kilograme de faina, 4 de malai, 2 de paste fainoase si cate un kilogram de biscuiti si zahar. Aproape 20 de mii de locuitori ai Iasului au dreptul la aceste ajutoare. Redistribuirea produselor comunitare a inceput pe 14 martie.

 

Romanul s-a obisnuit sa stea la rand

, Cu toate ca distributia alimentelor a inceput din luna noiembrie a anului trecut, zeci de tone de produse zac in continure in depozitele Directiei de Asistenta Comunitara. Conform graficului, beneficiarii de drept ar fi trebuit sa vina pana acum sa-si ridice ajutoarele. Insa sefii directiei s-au vazut acum nevoiti sa reinceapa distribuirea alimentelor. De data aceasta, cantitatile de alimente acordate fiecarui beneficiar sunt  mai mici. Aproximativ trei sute de ieseni s-au asezat la rand, unii chiar de la ora 6. 00, in fata sediului Directiei de Asistenta Comunitara (DAC) Iasi, pentru a ridica ajutoarele alimentare trimise de Uniunea Europeana pentru persoanele defavorizate din Romania. Astfel, batrani si tineri deopotriva au asteptat ore in sir cu sacosele in mana sa primeasca alimentele pe care nu le-a ridicat nimeni in toamna anului trecut.

Nemultumirile nu au incetat sa apara

  Asteptarea s-a dovedit a fi destul de grea pentru unii, care, desi au asteptat chiar si cate patru ore, nu au reusit sa primeasca ratia promisa. „ Stau de la ora 6. 00 si uite ca nici dupa patru ore nu am ajuns sa primesc nimic.   Sunt bolnava, am anemie, abia mai rezist” , a precizat o batrana de 70 de ani. Iesenii prezenti la DAC si-au aratat nemultumirea si fata de lipsa de informare. Cei mai multi nu stiau ca redistribuirea alimentelor s-a facut inca de pe 14 martie. „ M-a anuntat o vecina, nici nu stiam ca se mai dau alimente” , a spus o batrana revoltata de faptul ca nu a fost anuntata cu privire la redistribuirea acestor ajutoare europene. Contrar celor spuse de iesenii prezenti la DAC, reprezentantii institutiei au replicat ca „ am facut promovare prin intermediul mediei iesene, a listelor trimise la centrele de cartier  si la asociatiile de locatari si totusi s-au prezentat foarte putini” . Nemultumirea batranilor s-a produs totodata si pe fondul distribuirii de alimente catre persoane care, spun ei,   „ nu meritau sa primeasca” . „ Nu e normal ca cei care vin cu masinile sa  primeasca   aceste alimente. Sunt foarte multi oameni saraci care au nevoie de ele si la care nu ajung” , a precizat revoltata o batrana. Explicatia directorului executiv al Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, Luminita Munteanu este ca: „ La ajutoarele oferite de U. E. normele sunt foarte stricte si spun ca daca ai fost somer pana in iunie 2010 poti beneficia de acest ajutor . Dar asta nu inseamna ca eu nu pot veni cu masina, trebuie sa am doar curajual de a merge si de a le ridica. U. E. nu face anchete sociale, nu exista norme care spun ca daca ai vila si masina nu mai primesti. Acolo spune ca daca ai fost somer primesti indiferent de bunurile pe care le detii, daca esti somer te regasesti in baza de date deci nu se fac verificari. Deci daca ai fost somer si intre timp te-ai angajat ai dreptul sa primesti aceste ajutoare. Am intalnit o doamna care a fost somera la 31 iunie, se regaseste pe lista respectiva iar la momentul asta este contabil . La fel e si la pensie. Daca ai pensie de 400 RON exista posibilitatea sa mai fi acumulat bani pe parcursul vietii si nu se duce nimeni sa evalueze ce are pana in momentul de fata. De ce vin cu taxiul? La venitul minim garantat de exemplu o familie poate avea cinci membrii inseamna ca ei vor lua 20 Kg cat dam noi acum ori cinci. E imposil sa cari o astfel de cantitate si atunci prefera sa plateasca un taxi si sa se duca cu toate produsele acasa. Sau cei care stau in aceeasi zona se grupeaza si platesc  la comun un mijloc de transport pentru a putea transporta alimentele” .

21. 500 de ieseni beneficiaza de aceste ajutoare

" title="Stiri despre Cu toate ca distributia alimentelor a inceput din luna noiembrie a anului trecut, zeci de tone de produse zac in continure in depozitele Directiei de Asistenta Comunitara. Conform graficului, beneficiarii de drept ar fi trebuit sa vina pana acum sa-si ridice ajutoarele. Insa sefii directiei s-au vazut acum nevoiti sa reinceapa distribuirea alimentelor. De data aceasta, cantitatile de alimente acordate fiecarui beneficiar sunt  mai mici. Aproximativ trei sute de ieseni s-au asezat la rand, unii chiar de la ora 6. 00, in fata sediului Directiei de Asistenta Comunitara (DAC) Iasi, pentru a ridica ajutoarele alimentare trimise de Uniunea Europeana pentru persoanele defavorizate din Romania. Astfel, batrani si tineri deopotriva au asteptat ore in sir cu sacosele in mana sa primeasca alimentele pe care nu le-a ridicat nimeni in toamna anului trecut.

Nemultumirile nu au incetat sa apara

  Asteptarea s-a dovedit a fi destul de grea pentru unii, care, desi au asteptat chiar si cate patru ore, nu au reusit sa primeasca ratia promisa. „ Stau de la ora 6. 00 si uite ca nici dupa patru ore nu am ajuns sa primesc nimic.   Sunt bolnava, am anemie, abia mai rezist” , a precizat o batrana de 70 de ani. Iesenii prezenti la DAC si-au aratat nemultumirea si fata de lipsa de informare. Cei mai multi nu stiau ca redistribuirea alimentelor s-a facut inca de pe 14 martie. „ M-a anuntat o vecina, nici nu stiam ca se mai dau alimente” , a spus o batrana revoltata de faptul ca nu a fost anuntata cu privire la redistribuirea acestor ajutoare europene. Contrar celor spuse de iesenii prezenti la DAC, reprezentantii institutiei au replicat ca „ am facut promovare prin intermediul mediei iesene, a listelor trimise la centrele de cartier  si la asociatiile de locatari si totusi s-au prezentat foarte putini” . Nemultumirea batranilor s-a produs totodata si pe fondul distribuirii de alimente catre persoane care, spun ei,   „ nu meritau sa primeasca” . „ Nu e normal ca cei care vin cu masinile sa  primeasca   aceste alimente. Sunt foarte multi oameni saraci care au nevoie de ele si la care nu ajung” , a precizat revoltata o batrana. Explicatia directorului executiv al Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, Luminita Munteanu este ca: „ La ajutoarele oferite de U. E. normele sunt foarte stricte si spun ca daca ai fost somer pana in iunie 2010 poti beneficia de acest ajutor . Dar asta nu inseamna ca eu nu pot veni cu masina, trebuie sa am doar curajual de a merge si de a le ridica. U. E. nu face anchete sociale, nu exista norme care spun ca daca ai vila si masina nu mai primesti. Acolo spune ca daca ai fost somer primesti indiferent de bunurile pe care le detii, daca esti somer te regasesti in baza de date deci nu se fac verificari. Deci daca ai fost somer si intre timp te-ai angajat ai dreptul sa primesti aceste ajutoare. Am intalnit o doamna care a fost somera la 31 iunie, se regaseste pe lista respectiva iar la momentul asta este contabil . La fel e si la pensie. Daca ai pensie de 400 RON exista posibilitatea sa mai fi acumulat bani pe parcursul vietii si nu se duce nimeni sa evalueze ce are pana in momentul de fata. De ce vin cu taxiul? La venitul minim garantat de exemplu o familie poate avea cinci membrii inseamna ca ei vor lua 20 Kg cat dam noi acum ori cinci. E imposil sa cari o astfel de cantitate si atunci prefera sa plateasca un taxi si sa se duca cu toate produsele acasa. Sau cei care stau in aceeasi zona se grupeaza si platesc  la comun un mijloc de transport pentru a putea transporta alimentele” .

21. 500 de ieseni beneficiaza de aceste ajutoare

">Cu toate ca distributia alimentelor a inceput din luna noiembrie a anului trecut, zeci de tone de produse zac in continure in depozitele Directiei de Asistenta Comunitara. Conform graficului, beneficiarii de drept ar fi trebuit sa vina pana acum sa-si ridice ajutoarele. Insa sefii directiei s-au vazut acum nevoiti sa reinceapa distribuirea alimentelor. De data aceasta, cantitatile de alimente acordate fiecarui beneficiar sunt  mai mici. Aproximativ trei sute de ieseni s-au asezat la rand, unii chiar de la ora 6. 00, in fata sediului Directiei de Asistenta Comunitara (DAC) Iasi, pentru a ridica ajutoarele alimentare trimise de Uniunea Europeana pentru persoanele defavorizate din Romania. Astfel, batrani si tineri deopotriva au asteptat ore in sir cu sacosele in mana sa primeasca alimentele pe care nu le-a ridicat nimeni in toamna anului trecut.

Nemultumirile nu au incetat sa apara

  Asteptarea s-a dovedit a fi destul de grea pentru unii, care, desi au asteptat chiar si cate patru ore, nu au reusit sa primeasca ratia promisa. „ Stau de la ora 6. 00 si uite ca nici dupa patru ore nu am ajuns sa primesc nimic.   Sunt bolnava, am anemie, abia mai rezist” , a precizat o batrana de 70 de ani. Iesenii prezenti la DAC si-au aratat nemultumirea si fata de lipsa de informare. Cei mai multi nu stiau ca redistribuirea alimentelor s-a facut inca de pe 14 martie. „ M-a anuntat o vecina, nici nu stiam ca se mai dau alimente” , a spus o batrana revoltata de faptul ca nu a fost anuntata cu privire la redistribuirea acestor ajutoare europene. Contrar celor spuse de iesenii prezenti la DAC, reprezentantii institutiei au replicat ca „ am facut promovare prin intermediul mediei iesene, a listelor trimise la centrele de cartier  si la asociatiile de locatari si totusi s-au prezentat foarte putini” . Nemultumirea batranilor s-a produs totodata si pe fondul distribuirii de alimente catre persoane care, spun ei,   „ nu meritau sa primeasca” . „ Nu e normal ca cei care vin cu masinile sa  primeasca   aceste alimente. Sunt foarte multi oameni saraci care au nevoie de ele si la care nu ajung” , a precizat revoltata o batrana. Explicatia directorului executiv al Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, Luminita Munteanu este ca: „ La ajutoarele oferite de U. E. normele sunt foarte stricte si spun ca daca ai fost somer pana in iunie 2010 poti beneficia de acest ajutor . Dar asta nu inseamna ca eu nu pot veni cu masina, trebuie sa am doar curajual de a merge si de a le ridica. U. E. nu face anchete sociale, nu exista norme care spun ca daca ai vila si masina nu mai primesti. Acolo spune ca daca ai fost somer primesti indiferent de bunurile pe care le detii, daca esti somer te regasesti in baza de date deci nu se fac verificari. Deci daca ai fost somer si intre timp te-ai angajat ai dreptul sa primesti aceste ajutoare. Am intalnit o doamna care a fost somera la 31 iunie, se regaseste pe lista respectiva iar la momentul asta este contabil . La fel e si la pensie. Daca ai pensie de 400 RON exista posibilitatea sa mai fi acumulat bani pe parcursul vietii si nu se duce nimeni sa evalueze ce are pana in momentul de fata. De ce vin cu taxiul? La venitul minim garantat de exemplu o familie poate avea cinci membrii inseamna ca ei vor lua 20 Kg cat dam noi acum ori cinci. E imposil sa cari o astfel de cantitate si atunci prefera sa plateasca un taxi si sa se duca cu toate produsele acasa. Sau cei care stau in aceeasi zona se grupeaza si platesc  la comun un mijloc de transport pentru a putea transporta alimentele” .

21. 500 de ieseni beneficiaza de aceste ajutoare

, Potrivit prevederilor H. G. nr 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de interventie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din Romania si atributiile institutiilor implicate in planul european, Primaria Municipiului Iasi, prin Directia de Asistenta Comunitara a distribuit incepand cu data de 1 noiembrie 2010, produse alimentare constand in zahar, faina de grau, faina de porumb, biscuiti, paste si lapte praf, mai multor categorii de persoane.   „ Numarul de beneficiari pe lista initiala a fost 21. 500 plus inca 2. 500 pe listele suplimentare. Pe listele initiale s-au regasit urmatoarele categorii de beneficiari ai acestor ajutoare: pensionarii cu pensii sub 400 RON, somerii care erau in plata la sfarsitul lunii iunie 2010 , persoanele cu handicap grav si accentuat si beneficiarii de venit minim garantat. Venitul minim garantat se acorda prin dipozitie a primarului municipiului Iasi. In total pe liste pana la sfarsitul anului au fost 24. 000 de persoane. Din 24. 000 de beneficiri la momentul asta si-ar ridicat in jur de 14. 000 asta inseamna ca perioada apropiindu-se de sfarsit inseamna ca noi trebuie ca aceasta cantitate de produse sa o redistribuim . Fiecare persoana care vine sa ridice alimentele trebuie sa semneze o condica. Listele de beneficiari sunt venite de la Fortele de munca de la Casa de pensii Directia judeteana de protectia copilului si de la DAC” , a declarat directorul executiv al Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, Luminita Munteanu.

Introducerea de noi produse alimentare

" title="Stiri despre Potrivit prevederilor H. G. nr 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de interventie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din Romania si atributiile institutiilor implicate in planul european, Primaria Municipiului Iasi, prin Directia de Asistenta Comunitara a distribuit incepand cu data de 1 noiembrie 2010, produse alimentare constand in zahar, faina de grau, faina de porumb, biscuiti, paste si lapte praf, mai multor categorii de persoane.   „ Numarul de beneficiari pe lista initiala a fost 21. 500 plus inca 2. 500 pe listele suplimentare. Pe listele initiale s-au regasit urmatoarele categorii de beneficiari ai acestor ajutoare: pensionarii cu pensii sub 400 RON, somerii care erau in plata la sfarsitul lunii iunie 2010 , persoanele cu handicap grav si accentuat si beneficiarii de venit minim garantat. Venitul minim garantat se acorda prin dipozitie a primarului municipiului Iasi. In total pe liste pana la sfarsitul anului au fost 24. 000 de persoane. Din 24. 000 de beneficiri la momentul asta si-ar ridicat in jur de 14. 000 asta inseamna ca perioada apropiindu-se de sfarsit inseamna ca noi trebuie ca aceasta cantitate de produse sa o redistribuim . Fiecare persoana care vine sa ridice alimentele trebuie sa semneze o condica. Listele de beneficiari sunt venite de la Fortele de munca de la Casa de pensii Directia judeteana de protectia copilului si de la DAC” , a declarat directorul executiv al Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, Luminita Munteanu.

Introducerea de noi produse alimentare

">Potrivit prevederilor H. G. nr 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de interventie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din Romania si atributiile institutiilor implicate in planul european, Primaria Municipiului Iasi, prin Directia de Asistenta Comunitara a distribuit incepand cu data de 1 noiembrie 2010, produse alimentare constand in zahar, faina de grau, faina de porumb, biscuiti, paste si lapte praf, mai multor categorii de persoane.   „ Numarul de beneficiari pe lista initiala a fost 21. 500 plus inca 2. 500 pe listele suplimentare. Pe listele initiale s-au regasit urmatoarele categorii de beneficiari ai acestor ajutoare: pensionarii cu pensii sub 400 RON, somerii care erau in plata la sfarsitul lunii iunie 2010 , persoanele cu handicap grav si accentuat si beneficiarii de venit minim garantat. Venitul minim garantat se acorda prin dipozitie a primarului municipiului Iasi. In total pe liste pana la sfarsitul anului au fost 24. 000 de persoane. Din 24. 000 de beneficiri la momentul asta si-ar ridicat in jur de 14. 000 asta inseamna ca perioada apropiindu-se de sfarsit inseamna ca noi trebuie ca aceasta cantitate de produse sa o redistribuim . Fiecare persoana care vine sa ridice alimentele trebuie sa semneze o condica. Listele de beneficiari sunt venite de la Fortele de munca de la Casa de pensii Directia judeteana de protectia copilului si de la DAC” , a declarat directorul executiv al Directiei de Asistenta Comunitara din Iasi, Luminita Munteanu.

Introducerea de noi produse alimentare

, In municipiu a fost identificat un numar de 20. 184 de beneficiari inclusi intr-una din categoriile stabilite. Astfel exista 986 de persoane care primesc venitul minim garantat, 4. 173 de someri , 5. 599 de pensionari a caror pensii cumulate nu depasesc 400 lei/luna si 9. 426 de persoane cu handicap grav si accentuat, adulti si copii. In cazul in care o persoana se regaseste in mai multe categorii, aceasta va beneficia de ajutor o singura data si va primi pentru o singura categorie. Pentru anul 2010, acest program aduce ca noutate patru produse alimentare precum malai, biscuiti, paste fainoase, lapte praf, pe langa cele de anul trecut, mentinunadu-se insa categoriile de beneficiari. Daca anul precedent, pentru evitarea aglomeratiei, s-au stabilit doua puncte de distributie si anume la Vitalef (pentru persoanele cu initiala numelui cuprinsa intre A-M) si la sediul Directiei de Asistenta Comunitara  (DAC) Iasi din Sos. Nationala (M-Z), in aceste zile beneficiarii produselor europene sunt asteptati doar la sediul DAC. „ Cantitatea initiala a fost de 27 Kg iar acum, la redistribuire, fiecaruia i-ar mai reveni 20 Kg. Beneficiarii pot primi: 1 kg de zahar , 1 Kg de lapte praf , 1 kg de biscuiti , 2 Kg de paste  fainoase, 11 Kg faina de grau  si 4 kg malai. Cantitatea a fost de 500 de tone la inceput. Obligatoriu, persoana care vine sa-si ridice ajutorul alimentar trebuie sa se prezinte cu cartea de identitate in original. In cazul persoanelor care nu se pot deplasa si nu pot sa-si ridice singure aceste ajutoare alimentare poate veni o ruda insa cu buletinul ei in original si cu buletinul beneficiarului in original. Cuponul de pensie nu este necesar deoarece Casa de Pensii ne-a prezentat situatia si avem o evidenta cu toate persoanele ce beneficiaza de aceste ajutoare alimentare. Cei care au pensii cumulate ce depasesc 400 RON nu vor figura pe aceste liste. Persoanele care nu si-au ridicat alimentele in noiembrie anul trecut au intaietate” , a explicat Luminita Munteanu. Cantitatea de produse alimentare oferita anul trecut a fost de 27 de Kg dintre care: 14 kg faina de grau, 7 Kg de malai, 3, 6 Kg de paste fainoase, 1, 3 Kg biscuiti si 1 Kg zahar.  

 

" title="Stiri despre In municipiu a fost identificat un numar de 20. 184 de beneficiari inclusi intr-una din categoriile stabilite. Astfel exista 986 de persoane care primesc venitul minim garantat, 4. 173 de someri , 5. 599 de pensionari a caror pensii cumulate nu depasesc 400 lei/luna si 9. 426 de persoane cu handicap grav si accentuat, adulti si copii. In cazul in care o persoana se regaseste in mai multe categorii, aceasta va beneficia de ajutor o singura data si va primi pentru o singura categorie. Pentru anul 2010, acest program aduce ca noutate patru produse alimentare precum malai, biscuiti, paste fainoase, lapte praf, pe langa cele de anul trecut, mentinunadu-se insa categoriile de beneficiari. Daca anul precedent, pentru evitarea aglomeratiei, s-au stabilit doua puncte de distributie si anume la Vitalef (pentru persoanele cu initiala numelui cuprinsa intre A-M) si la sediul Directiei de Asistenta Comunitara  (DAC) Iasi din Sos. Nationala (M-Z), in aceste zile beneficiarii produselor europene sunt asteptati doar la sediul DAC. „ Cantitatea initiala a fost de 27 Kg iar acum, la redistribuire, fiecaruia i-ar mai reveni 20 Kg. Beneficiarii pot primi: 1 kg de zahar , 1 Kg de lapte praf , 1 kg de biscuiti , 2 Kg de paste  fainoase, 11 Kg faina de grau  si 4 kg malai. Cantitatea a fost de 500 de tone la inceput. Obligatoriu, persoana care vine sa-si ridice ajutorul alimentar trebuie sa se prezinte cu cartea de identitate in original. In cazul persoanelor care nu se pot deplasa si nu pot sa-si ridice singure aceste ajutoare alimentare poate veni o ruda insa cu buletinul ei in original si cu buletinul beneficiarului in original. Cuponul de pensie nu este necesar deoarece Casa de Pensii ne-a prezentat situatia si avem o evidenta cu toate persoanele ce beneficiaza de aceste ajutoare alimentare. Cei care au pensii cumulate ce depasesc 400 RON nu vor figura pe aceste liste. Persoanele care nu si-au ridicat alimentele in noiembrie anul trecut au intaietate” , a explicat Luminita Munteanu. Cantitatea de produse alimentare oferita anul trecut a fost de 27 de Kg dintre care: 14 kg faina de grau, 7 Kg de malai, 3, 6 Kg de paste fainoase, 1, 3 Kg biscuiti si 1 Kg zahar.  

 

">In municipiu a fost identificat un numar de 20. 184 de beneficiari inclusi intr-una din categoriile stabilite. Astfel exista 986 de persoane care primesc venitul minim garantat, 4. 173 de someri , 5. 599 de pensionari a caror pensii cumulate nu depasesc 400 lei/luna si 9. 426 de persoane cu handicap grav si accentuat, adulti si copii. In cazul in care o persoana se regaseste in mai multe categorii, aceasta va beneficia de ajutor o singura data si va primi pentru o singura categorie. Pentru anul 2010, acest program aduce ca noutate patru produse alimentare precum malai, biscuiti, paste fainoase, lapte praf, pe langa cele de anul trecut, mentinunadu-se insa categoriile de beneficiari. Daca anul precedent, pentru evitarea aglomeratiei, s-au stabilit doua puncte de distributie si anume la Vitalef (pentru persoanele cu initiala numelui cuprinsa intre A-M) si la sediul Directiei de Asistenta Comunitara  (DAC) Iasi din Sos. Nationala (M-Z), in aceste zile beneficiarii produselor europene sunt asteptati doar la sediul DAC. „ Cantitatea initiala a fost de 27 Kg iar acum, la redistribuire, fiecaruia i-ar mai reveni 20 Kg. Beneficiarii pot primi: 1 kg de zahar , 1 Kg de lapte praf , 1 kg de biscuiti , 2 Kg de paste  fainoase, 11 Kg faina de grau  si 4 kg malai. Cantitatea a fost de 500 de tone la inceput. Obligatoriu, persoana care vine sa-si ridice ajutorul alimentar trebuie sa se prezinte cu cartea de identitate in original. In cazul persoanelor care nu se pot deplasa si nu pot sa-si ridice singure aceste ajutoare alimentare poate veni o ruda insa cu buletinul ei in original si cu buletinul beneficiarului in original. Cuponul de pensie nu este necesar deoarece Casa de Pensii ne-a prezentat situatia si avem o evidenta cu toate persoanele ce beneficiaza de aceste ajutoare alimentare. Cei care au pensii cumulate ce depasesc 400 RON nu vor figura pe aceste liste. Persoanele care nu si-au ridicat alimentele in noiembrie anul trecut au intaietate” , a explicat Luminita Munteanu. Cantitatea de produse alimentare oferita anul trecut a fost de 27 de Kg dintre care: 14 kg faina de grau, 7 Kg de malai, 3, 6 Kg de paste fainoase, 1, 3 Kg biscuiti si 1 Kg zahar.  

 

,

" title="Stiri despre

">

,

" title="Stiri despre

">

,

" title="Stiri despre

">

,

" title="Stiri despre

">

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
unu,  17.03.2011 10:25

Foarte tare, frate

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii