ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-08-2013, ora 08:07

Copii din noua tari vor participa la Festivalul International de Folclor „Catalina”, organizat la Iasi

Articol de Cristian Amariei

Parcul Palas va gazdui cea de-a XIX-a editie a Festivalului International „Catalina”. Evenimentul concurs, organizat pentru al doilea an consecutiv in cadrul ansamblului Palas, va aduce pe scena peste 650 de copii si tineri, care isi vor demonstra talentul prin cantece si dansuri populare specifice zonelor pe care le reprezinta.

Festivalul va fi deschis cu parada costumelor, care se va desfasura miercuri, 28 august, de la ora 14.45, pe traseul Teatrul National – Palatul Culturii - strada Anastasie Panu – strada Sf. Lazar – ansamblul Palas. Miercuri si joi, 28 si 29 august, in intervalul orar 15.30 – 21.30, iubitorii de muzica si dans popular vor putea admira cele mai spectaculoase reprezentatii, iar vineri, 30 august, in intervalul orar 17.30 – 20.30, va fi gala de premiere a micilor artisti care au impresionat publicul si juriul.

Ansamblurile folclorice care vor intra in competitia traditiilor vin din noua tari cu o bogata mostenire culturala: „Rozaje” din Muntenegru, „Goce Delchev” din Macedonia, „Artemis” din Grecia, „Ratolest” din Slovacia, „Snutki” din Polonia, „Detstvo” din Bulgaria, „Dor bucovinean” din Ucraina si „Mostenitorii” din Republica Moldova. Romania va fi reprezentata de zeci de ansambluri din 12 judete ale tarii: Maramures, Timis, Tulcea, Olt, Arges, Harghita, Prahova, Arad, Vatra Dornei, Suceava, Botosani si Iasi.

Elementul de noutate al acestei editii este organizarea unui targ de mestesuguri, unde cei mici vor putea participa la ateliere de creatie menite sa le transmita farmecul artelor mostenite de la stramosi. Mesteri consacrati si copii din cadrul cercurilor de specialitate din tara isi vor prezenta operele lucrate cu maiestrie, publicul putand cumpara exponatele cu valoare traditionala. Munca tinerilor mesteri va fi premiata de un juriu de specialitate.

Foto: altiasi.ro

     
Tag-uri: festival, folclor, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii