A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831071.8997.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Controale la centrele de permanenta din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-12-2015, ora 08:15

Controale la centrele de permanenta din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Dupa ce in vara acestui an, trei centre de permanenta din Iasi au fost inchise din cauza mizeriei si a lipsei materialelor sanitare, un nou control arata ca acestea se confrunta in continuare cu lipsuri care pot pune in pericol viata bolnavilor. Nu au dotari absolut necesare pentru salvarea celor cu insuficienta respiratorie. Inspectorii sanitari nu au dat insa amenzi, informeaza digi24.

Desi absolut obligatoriu intr-un centru de permanenta unde sunt in evidenta 1.500 de bolnavi, la Tomesti, judetul Iasi, tubul de oxigen pentru cei cu insuficienta respiratori lipseste de un an si jumatate. Scuza medicului: este prea scump - 1.500 de lei.

Lacramioara Daria, medic centru de permanenta: "e un pic de timp, dar investitia...mie mi s-a parut destul de mult. Noi suntem destul de aproape totusi de Iasi, adica salvarea face de la noi pana la 7-8 minute pana acolo si atunci asta am zis ca poate fi temporizata pe o parte de timp achzitionarea unui tub de oxigen."

Bolnavii insa nu sunt de acceasi parere.

"Lipsesc foarte multe din sistemul sanitar, asta este. Traim asa cum putem. Murim cu zile, da, murim cu zile, asta facem."

"Daca nici macar atata nu avem, oxigenul intotdeauna a fost necesar noua pentru ca fara asta nu putem trai. si daca cazuri sunt ca asa de rau traim si nu avem, de ce sa murim cu zile? Este dureros," spun pacientii.

In pofida neregulilor, inspectorii au luat insa masuri blande.

"I-am dat un termen de 7 zile pentru remedierea deficientei, vom face un recontrol si speram ca sa functioneze. In functie de gravitatea problemelor descoperite putem da un termen de remediere de cateva zile a acestor probleme pana la amenda si suspendarea activitatii centrului," a declarat Liviu Stafie, directorul Directiei de Sanatate Publica Iasi.

In judetul Iasi sunt 12 centre de permanenta, create special ca sa le ofere asistenta medicala celor aflati la mare distanta de oras.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii