ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-08-2013, ora 08:02

Controale in pietele din Iasi. Politistii au aplicat amenzi in valoare de 29.108 lei

Articol de Cristian Amariei

In aceasta luna, politistii locali au continuat actiunile de control in pietele agroalimentare si strazile din oras pentru prevenirea comertului ilicit si asigurarea unor activitatilor comerciale cu respectarea prevederilor legale.

In perioada 01-20 august, in cadrul verificarilor efectuate, lucratorii institutiei noastre au procedat la sanctionarea contraventionala a 151 de persoane cu amenzi in valoare de 29.108 lei. Dintre acestea, 57 de sanctiuni cu valori cuprinse intre 100 si 1.000 lei, au fost aplicate conform O.G. nr. 99/2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piata fara a detine autorizatie in acest sens. De asemenea, lucratorii institutiei noastre au sanctionat 38 de persoane cu amenzi in valoare de 1.750 lei, conform H.C.L.M. Iasi nr. 167/1998, privind exercitarea de acte de comert, cu vadita intentie de a se sustrage de la plata taxelor legale. Lucratorii institutiei noastre au aplicat si 56 de sanctiuni contraventionale, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. In plus, pentru comerciantii in cauza a fost dispusa si masura complementara a ridicarii in vederea confiscarii a bunurilor (produse alimentare si nealimentarea, alcool, tutun, etc.) care au facut obiectul contraventiei”, a declarat Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Iasi.

In perioada urmatoare, politistii locali vor continua actiunile pe aceasta linie, pentru asigurarea unui comert civilizat cu respectarea prevederilor legale.

     
Tag-uri: amenzi, politie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii