A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727597900.6021.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Consiliul Judetean va reabilita cu fonduri europene Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta ,,Prof. Dr. Nicolae Oblu Iasi”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-09-2013, ora 16:27

Consiliul Judetean va reabilita cu fonduri europene Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta ,,Prof. Dr. Nicolae Oblu Iasi”

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi a avut loc semnarea contractului de finantare in cadrul proiectului ,,Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi”. Contractul a fost semnat de Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, si Gabriela Macoveiu, Director Comunicare, Cooperare si Dezvoltarea Afacerilor in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est.

,,In perioada imediat urmatoare, prin intermediul fondurilor europene, Consiliul Judetean va moderniza patru ambulatorii. In urmatorii ani am in vedere realizarea de reparatii capitale la toate cele sase spitale din subordine. Pana la venirea mea la Consiliul Judetean, cele sase spitale primeau, aproape intr-un mod egal, circa 2 milioane de lei anual pentru diferite lucrari. Nu era o suma mica, dar banii nu erau niciodata suficienti pentru a incepe lucrari importante. Astfel ca nu se putea realiza nimic semnificativ. Am schimbat aceasta “traditie” si am ales ca doua spitale, Spitalul de Neurochirurgie si Spitalul pentru Copii, cele mai mari spitale din regiunea noastra, sa primeasca sumele necesare pentru reparatii capitale. La sfarsitul acestui mandat vom avea doua spitale reparate complet, deocamdata fondurile fiind doar de la Consiliului Judetean”, a declarat Cristian Adomnitei.

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta ,,Prof. Dr. Nicolae Oblu Iasi”

Proiectul Ambulatoriului are o valoare de aproximativ 6,19 milioane lei, din care 4,85 milioane lei fonduri nerambursabile. Durata de implementare a proiectului este de 21 de luni. Grupul tinta al proiectului il constituie pacientii Ambulatoriului, respectiv circa 25.000 de persoane pentru primul an de functionare. Rezultatele estimate a fi obtinute in urma implementarii proiectului sunt urmatoarele:

-1 ambulatoriu echipat, reabilitat si modernizat;

-1.100 mp suprafata construita desfasurata reabilitata;

-7 cabinete medicale modernizate si dotate;

-cresterea cu 20% a numarului de consultatii in Ambulatoriu, prin scaderea numarului de pacienti redirectionati catre alte spitale cu 20%, incepand cu al doilea an de la finalizarea implementarii proiectului;

-reducerea cu 30% a duratei de spitalizare prin modernizarea serviciilor medicale din cadrul Ambulatoriului Integrat (de la 10 zile spitalizare la 7 zile);

-cresterea eficientei energetice a cladirii reabilitate cu 10%.

Deschiderea ofertelor privind contractul de lucrari a avut loc in data de 30 august 2013 (9 oferte), procedura aflandu-se in faza de evaluare. Se preconizeaza semnarea contractului in prima jumatate a lunii octombrie, perioada estimata de executie a lucrarilor fiind de 12 luni.

Proiectul ,,Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iasi” incheie lista celor patru proiecte finantate cu fonduri europene de reabilitare si modernizare a ambulatoriilor de spital, al caror beneficiar este Consiliul Judetean Iasi. Lista mai cuprinde ,,Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Judetean “Sf. Spiridon” - Punct de lucru din Str. Gen.Berthelot nr.2”, derulat in perioada februarie 2010 – octombrie 2011, ,,Ambulatoriul de Specialitate Obstetrica si Ginecologie “Cuza Voda Iasi”, respectiv ,,Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iasi” pentru ultimele doua contractele de finantare fiind semnate in luna august a acestui an.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii