A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727583708.7955.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Consiliul Judetean va implementa cel de-al treilea proiect privind interventiile in situatii de urgenta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-02-2013, ora 15:11

Consiliul Judetean va implementa cel de-al treilea proiect privind interventiile in situatii de urgenta

Articol de Alexandra Stefanescu

Presedintele Consiliului Judetean Iasi si al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) EURONEST, Cristian Adomnitei, a semnat la Bucuresti, impreuna cu Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, contractul de finantare pentru proiectul implementat la nivel regional destinat achizitionarii a sase autospeciale de interventie si salvare de la inaltime.

Proiectul se va derula pe parcursul a 18 luni si are o valoare totala de 17.673.782 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 13.967.989 lei.

ADI EURONEST este prima entitate de acest tip din tara care implementeaza trei proiecte in cadrul POR 2007-2013 si a atras, la nivel national, cea mai mare suma pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii infrastructurii sociale de interventie in situatii de urgenta. Cu acest al treilea proiect, intreaga Regiune Nord-Est va beneficia de un sistem integrat pentru situatii de urgenta. Probabil ca, la sfarsitul programului, vom fi pe primul loc in tara atat ca numar al autovehiculelor achizitionate, cat si ca valoare a fondurilor atrase. De altfel, deja, la acest moment, am obtinut pentru acest domeniu de interventie cu aproximativ 10% mai mult decat fondurile care fusesera initial alocate Regiunii. Este inca o dovada a faptului ca Judetul Iasi are capacitatea administrativa si tehnica de a derula si de a performa in implementarea de proiecte cu finantare europeana cu impact regional”, a declarat Cristian Adomnitei.

ADI EURONEST a depus, in 2012, cea de-a treia cerere de finantare in cadrul POR 2007-2013, Axa 3, DMI 3.3, pentru implementarea proiectului cu titlul „Imbunatatirea dotarii cu autospeciale de interventie si salvare de la inaltime a bazelor operationale pentru situatii de urgenta in Regiunea Nord-Est”.

In cadrul acestui proiect este prevazuta achizitionarea a sase autospeciale de interventie si salvare de la inaltime, cate una pentru fiecare judet din Regiunea Nord-Est. Acestea vin in completarea celorlalte 98 de autospeciale si ambulante achizitionate de EURONEST si date in folosinta, prin contracte de comodat, Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta din regiune.

In urmatoarele 30 de zile, conform graficului de activitati, vor fi lansate procedurile de achizitie a serviciilor de publicitate si audit si procedura de licitatie deschisa pentru atribuirea contractului de furnizare a celor sase autospeciale pentru lucru si salvare la inaltime.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii