ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-07-2013, ora 16:29

Consiliul Judetean a finalizat proiectul „Reabilitarea, modernizarea si dotarea scolilor speciale din Judetul Iasi”

Articol de Alexandra Stefanescu

Presedintele Consiliului Judetean, Cristian ADOMNITEI, a participat astazi la conferinta de finalizare a implementarii proiectului „Reabilitarea, modernizarea si dotarea scolilor speciale din Judetul Iasi”. Proiectul, realizat de Consiliul Judetean Iasi si finantat din fonduri structurale, a avut o valoare de peste 32 milioane de lei si a vizat consolidarea, modernizarea, extinderea si dotarea a patru unitati scolare de invatamant special din Judetul Iasi.

„Felicit Directia Proiecte si Dezvoltare Durabila, care a scris si implementat acest proiect complex. In acest an Directia va scrie noi proiecte, pe care le vom depune spre finantare in urmatorul exercitiu financiar al Uniunii Europene, 2014-2020. Vreau ca la finalul acestuia sa terminam de reabilitat si restul scolilor speciale din judet”, a declarat Cristian ADOMNITEI.

Proiectul a fost implementat in 40 de luni si a vizat consolidarea, modernizarea, extinderea si dotarea a 4 unitati scolare de invatamant special in Judetul Iasi: Scoala Gimnaziala Speciala „Constantin Paunescu” Iasi, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iasi, Liceul Tehnologic Special „Trinitas” Targu Frumos si Liceul Special „Moldova” Targu Frumos.

Acest proiect cuprinde, practic, cinci proiecte. Initial au fost incluse cinci scoli speciale in proiect, dar in urma comasarii au ramas doar patru unitati. Componentele majore au fost lucrarile la cladiri si dotarea cu echipamente de specialitate. S-a lucrat sub exploatare, dar am incercat sa deranjam cat mai putin elevii. A fost un proiect dificil, dar ma bucur ca am reusit sa-l ducem cu bine la capat. De altfel, proiectul a fost selectat de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est printre proiectele de succes”, a afirmat Laura PASTRAVANU, Managerul proiectului.

Rezultatele proiectului:

-4 unitati din invatamantul preuniversitar special, reabilitate si echipate;

-1.401 de elevi care beneficiaza de invatamant preuniversitar cu infrastructura reabilitata/ modernizata/ extinsa/ echipata; Cresterea accesului grupurilor de populatie dezavantajate (copii cu dizabilitati) la educatia obligatorie;

-Cresterea numarului de unitati din invatamantul preuniversitar special reabilitate si echipate in mediul urban;

-283 echipamente IT achizitionate;

-9.410 echipamente didactice achizitionate;

-Cresterea eficientei energetice in unitatile reabilitate cu 15%;

-Reinsertia pe piata muncii pentru persoanele aflate pe piata muncii, imbunatatirea calitatii muncii membrilor de familie;

-Scaderea ratei somajului membrilor de familie ai persoanelor cu dizabilitati.

     
Tag-uri: scoli, reabilitare, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii