ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-04-2015, ora 10:17

Consiliul Judetean a aprobat Strategia de Dezvoltare Sociala si Economica a Judetului Iasi pentru perioada 2014-2020

Articol de Cristian Amariei
Intr-o sedinta ordinara a Consiliului Judetean Iasi a fost aprobata Strategia de Dezvoltare Sociala si Economica a Judetului Iasi pentru perioada 2014-2020,
document fundamental pentru atragerea si cheltuirea de fonduri europene in urmatorul exercitiu financiar al Uniunii Europene.

„In Strategie sunt detaliate cele trei prioritati pentru care ne propunem sa atragem fonduri europene: imbunatatirea infrastructurii, consolidarea economiei si cresterea calitatii vietii si a protectiei mediului inconjurator, in cea din urma fiind inclusa si sustinerea culturii, creativitatii si educatiei. In ceea ce priveste infrastructura judetului, obiectivele prioritare sunt cele trei mare Axe rutiere: Axa I Iasi – Gropnita – Coarnele Caprei – Belcesti – Ceplenita - Scobinti – Siretel – Lespezi, Axa II Iasi – Miroslava – Voinesti – tibanesti – Tansa – Dagata si Axa III Centura usoara a Municipiului Iasi. La aceastea se adauga continuarea proiectului de la Aeroport. in august vom avea un alt aeroport, cu pista, parcare de avioane si terminal noi. in perioada 2014-2020 vrem sa dezvoltam un terminal nou, in partea dinspre Aroneanu, o pista de taxi pentru avioane si o noua parcare pentru acestea, investitii de aproape 100 milioane de euro. Prin lucrarile de la Aeroport si prin realizarea Centrului Intermodal Regional de Transport Marfa in zona Iasi vrem ca Iasul sa devina cel mai important centru logistic din Estul Europei.”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Domnia sa a adaugat ca in ceea ce priveste infrastructura, Consiliul Judetean Iasi mai are in vedere investitii in spitalele din subordine si lucrarile pentru reabilitarea totala a infrastructurii Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Strategia de Dezvoltare Sociala si Economica a Judetului Iasi pentru perioada 2014-2020 a fost realizata de GEA Strategy & Consulting si a costat 149.000 de lei.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Harry,  06.04.2020 15:55

This is incredible for me thanks for sharing with us.... Click Here

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii