A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662444.9622.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Consiliul Judetean Iasi va semna memorandumuri de cooperare cu Departamentul Educatie al Provinciei Jilin si cu Jilin Animation Institute
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-04-2013, ora 05:35

Consiliul Judetean Iasi va semna memorandumuri de cooperare cu Departamentul Educatie al Provinciei Jilin si cu Jilin Animation Institute

Articol de Madalina Irimia

Miercuri, 10 aprilie, Cristian Adomnitei, in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean Iasi, va semna doua memorandumuri de cooperare, cu Departamentul Educatie al Provinciei Jilin, respectiv cu Jilin Animation Institute (JAI). Evenimentul a fost stabilit cu ocazia vizitei la Iasi a unei delegatii din Provincia chineza partenera Jilin.

Delegatia va fi condusa de catre Lu Lianda, Directorul Diviziei Cultura si Educatie din cadrul Comitetului Provincial Jilin al CPCPC (Conferinta Politica Consultativa a Poporului Chinez) si totodata Presedintele Asociatiei Colegiilor si Universitatilor si Zheng Liguo, Directorul Consiliului de Administratie, Institutul de Animatie Jilin.

Timp de trei zile Iasul va fi gazda unei foarte importante delegatii din Republica Populara Chineza, mai exact din Provincia Jilin. Periplul european al acestei delegatii cuprinde patru tari. Romania este prima tara vizitata, Iasul fiind singurul oras din Romania care are parte de o astfel de vizita. Datorita dimensiunii foarte mari a business-ului operat de Jilin Animation Institute si a interesului pe care l-am aratat in China in privinta colaborarii pe domeniul educatiei intre Judetul Iasi si Provincia Jilin, vor fi semnate patru acorduri de cooperare, unul intre Judetul Iasi si Departamentul de Educatie al Provinciei Jilin si Jilin Animation Institute, si alte trei, intre Jilin Animation Institute si trei universitati din Iasi. Sper din tot sufletul ca la intalnirea de business pe care aceasta delegatie o va avea la Palas cu cele mai importante de IT din Iasi sa se creeze bazele incheierii de contracte intre aceasta companie si firmele iesene. Compania chineza este o companie de talie mondiala, care atinge o piata de desfacere mai putin tangibila companiilor din Iasi”, a declarat Cristian Adomnitei.

Ulterior, reprezentantii JAI vor semna un memorandum de cooperare cu Academia de Arte „George Enescu”. Tot miercuri, delegatia provinciei chineze se va intalni si cu reprezentantii sectorului de IT&C. Intalnirea va fi derulata in comun de catre Consiliul Judetean Iasi si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST si se adreseaza in principal viitorilor membri ai clusterului regional inovativ de IT&C (cele mai importante firme de profil din Iasi). Peste 20 de companii au confirmat participarea la dialogul programat a avea loc pe data de 10 aprilie, in intervalul orar 15:00-17:00, la Sala Chopin din Complexul Palas. Discutiile se vor axa pe identificarea unor oportunitati de colaborare in domeniul industriilor high-tech (industrii creative - animatie si jocuri), dezvoltarea de software in colaborare, schimburi de specialisti din domeniu, promovarea produselor romanesti pe piata din China etc.

Joi, 11 aprilie, reprezentantii JAI vor semna memorandumuri cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si cu Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”.

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii