ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-09-2012, ora 03:20

Consiliul Judetean Iasi va primi vizita unei delegatii participante la proiectul multilateral Comenius

Articol de Cristian Amariei

Luni, 24 septembrie, incepand cu ora 14.00, in Sala Galbena a Palatului Administrativ al Judetului, va avea loc o intrevedere intre o delegatie participanta la proiectul multilateral Comenius in Romania si reprezentantii Consiliului Judetean Iasi. Intrucat scopul principal al acestui proiect il constituie descoperirea vietii culturale a orasului Iasi, dar si a intregii regiunii, Consiliul Judetean Iasi a raspuns afirmativ invitatiei colectivului de profesori implicati in organizarea acestui proiect de a facilita o intalnire cu reprezentantii administratiei locale.

Proiectul multilateral Comenius cu titlul A Cultural Journey through Europe Wonderland este initiat de o scoala din Turcia, scoala cu clasele I-VIII din Erbiceni fiind partener in proiect. Obiectivul initiativei este de a dezvolta la elevi apartenenta la marea familie europeana prin surmontarea prejudecatilor referitoare la alte popoare, cunoasterea unor traditii, obiceiuri si stiluri de viata ale acestora si (re)descoperirea propriei identitati nationale. Prin vizite efective, partenerii vor valorifica mostenirea culturala europeana sub toate aspectele ei (arhitectura traditionala, gastronomie, costume populare, jocurile copilariei etc), insistand asupra elementelor care confera unicitate fiecarei natiuni, in contra tendintei de uniformizare inerenta procesului de globalizare.

La aceasta reuniune vor participa delegatiile a opt scoli din sapte tari (Turcia, Italia, Romania, Polonia, Spania, Portugalia si Lituania), numarul de participanti fiind de 37. Din partea Consiliului Judetean la intrevedere va fi prezent vicepresedintele Victor Chirila. Dupa vizita, elevii vor beneficia de un tur gratuit al Manastirii Golia, obiectiv manageriat de Consiliul Judetean.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii