ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-08-2012, ora 17:03

Consiliul Judetean Iasi va moderniza aeroportul prin fonduri europene

Articol de Alexandra Stefanescu

Consiliul Judetean Iasi a aprobat astazi doua proiecte de hotarare. Primul se refera la dezvoltarea si modernizarea Aeroportului iar cel de-al doilea priveste Centrul Intermodal Regional de Transport Marfa in zona Iasi.

Prima parte a Modulului I presupune constructia unei piste noi si a unei cai de acces catre actualul terminal de pasageri si are o valoare de 50 milioane de euro. Acesti bani speram sa ii obtinem de la Guvern in Legea Bugetului de Stat pe anul 2013, pentru care am trimis deja documentatia la Bucuresti. Hotararea de astazi presupune etapa urmatoare din constructia Aeroportului nostru, respectiv caile de defluire a aeronavelor catre parcarea noua, dinspre partea de Nord a Aeroportului, unde va fi construit noul terminal de pasageri. Pentru aceasta etapa speram sa atragem o finantare de 40 milioane de euro, pe care speram sa ii obtinem din Programul Operational Sectorial -Transport”, a declarat Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi. Acesta a adaugat ca noul terminal, terminalul cargo si hangarul pentru mentenanta avioanelor vor face parte din etapa a III-a, modalitatea de finantare urmand a fi stabilita anul viitor.

Cel de-al doilea proiect aprobat astazi priveste Centrul Intermodal Regional de Transport Marfa in zona Iasi. Acesta reprezinta conectarea Aeroportului la calea ferata si la sosea si ar urma sa fie finantat tot prin fonduri europene.

Astazi am aprobat alocarea banilor necesari realizarii studiului de fezabilitate pentru Centrul Intermodal de Transport. Sunt fericit ca domnul Stefurac, primarul comunei Holboca, a raspuns solicitarii Consiliului Judetean de a veni cu suprafata de teren necesara constructiei Centrului, adica aproximativ 20 hectare. Este locul in care se face schimbul de containere intre avion, vagon si camion. Zilele trecute am chemat si reprezentantii CFR de la Bucuresti pentru a ne intelege in privinta amplasamentului. Avem toate acordurile in privinta acestuia. Dupa ce acest proiect va fi realizat, vom avea un complex de servicii de transport complet”, a mai declarat Cristian Adomnitei.

Tot astazi Consiliul Judetean a primit confirmarea ordinului emis de catre Ministrul Transportului si Infrastructurii, domnul Ovidiu Ioan Silaghi, privind aprobarea includerii zonei Iasi in Strategia de Transport Intermodal in Romania.

     
Tag-uri: aeroport, Iasi, modernizare, CJ
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii