ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-03-2013, ora 17:25

Consiliul Judetean Iasi va contracta un imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare

Articol de Alexandra Stefanescu

Consiliul Judetean Iasi va contracta un imprumut de aproximativ 20 milioane de euro. Banii vor fi utilizati in vederea cofinantarii Proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor in Judetul Iasi (SMID)”.

In acest sens, miercuri, 20 martie, reprezentantii Consiliului Judetean vor avea o prima intrevedere cu cei ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Proiectul SMID are o valoare de aproximativ 70 milioane de euro, din care 50 de milioane de euro sunt de la Comisia Europeana, iar restul, care inseamna inclusiv TVA aferenta proiectului, va fi cofinantarea Consiliului Judetean Iasi. Nu avem acesti bani disponibili in buget, Din acest motiv vom face un credit la cea mai ieftina si mai bine pregatita banca din punct de vedere al know-how-ului. Este vorba despre BERD. Impreuna cu acel credit, banca ne va da si consultanta despre cum sa il implementam mai bine. Este un proiect pilot pentru ei, intrucat nu au mai acordat finantari in Romania pentru astfel de programe. Au gasit ca Iasul este locul in care ar avea cea mai buna sansa de succes. In acest sens, miercuri o echipa de experti de la Londra va veni la Iasi”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Foto: agroromania.manager.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii