ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-04-2015, ora 10:12

Consiliul Judetean Iasi investeste aproape 20 milioane de lei in Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Nicolae Oblu”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a efectuat astazi o vizita de lucru pe santierul Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. Unitatea medicala va fi reabilitata complet pana la sfarsitul acestui an. Valoarea totala a investitiilor din ultimii doi ani ajunge la suma de 30 milioane de lei, aceasta fiind alocata din fonduri ale Consiliului Judetean si fonduri europene.

„Lucrarile de reabilitare a Spitalului de Neurochirurgie au inceput anul trecut. Pana in prezent au fost realizate 70% din lucrari. Mai avem demisolul, parterul si etajele II si III, pe partea dreapta a spitalului. La finalul acestui an, cand si acestea din urma vor fi gata, intregul spital va fi complet reabilitat. in aceasta vara vor avea loc licitatia si constructia fatadei spitalului, lucrarile urmand a se finaliza la sfarsitul acestui an. La toate acestea trebuie sa adaugam si lucrarile de la Ambulatoriul de specialitate, proiect pentru care Consiliul Judetean a obtinut finantare europeana. Reabilitarea lui a fost realizata, mai raman echipamentele, pe care le vom achizitiona din economiile realizate la licitatia pentru lucrari. si acestea vor veni pana la sfarsitul acestui an. La final vom avea poate cel mai bun spital de neurochirurgie care exista astazi in Romania. Valoarea lucrarilor pentru reabilitarea interioara si exterioara este de 19 milioane de lei, fiind finantata integral de la Consiliul Judetean. La acesti bani se adauga aproximativ 10 milioane de lei, fondurile obtinute pentru Ambulatoriul de specialitate”, a declarat Cristian Adomnitei.

Domnia sa a adaugat ca in acest an vor incepe si lucrarile de reabilitare a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria”. „Spitalul pentru Copii va arata la fel ca Spitalul de Neurochirurgie. Astazi suntem la etapa licitatiei pentru lucrari. Lucrarile la Spitalul pentru Copii costa 19 milioane de euro, suma pe care Judetul Iasi nu o poate suporta. De aceea vom incheia un acord cu Ministerul Sanatatii prin care amandoua institutiile se obliga sa finanteze lucrarile. Cand acest acord va fi incheiat si semnat, el va fi si baza legala pe care se poate desfasura licitatia, avand asigurata astfel finantarea”, a mai afirmat Cristian Adomnitei.

Obiective realizate: reabilitare cladire spital (70% din lucrari sunt realizate), reabilitare 4 lifturi, consolidare subsol, inlocuire tamplarie exterioara, instalatii electrice, reabilitare Ambulatoriu de specialitate. Alte obiective: reparatii capitale fatada cladire (procedura de licitatie pentru executia lucrarilor) si reabilitare ATI si extindere instalatii fluide medicale (documentatie aflata in evaluare).

Foto: oradeiasi.oradestiri.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii