ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-12-2013, ora 16:01

Consiliul Judetean Iasi este aproape de finalizarea licitatiilor din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Iasi”

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi a avut loc semnarea unuia dintre cele mai importante contracte din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor (SMID) in Judetul Iasi”: cel de furnizare echipamente de colectare si transfer a deseurilor – recipienti colectare deseuri. Contractul presupune achizitia a peste 175.000 de recipienti de colactare a deseurilor reziduale si reciclabile, unitati de compostare si euro-pubele, precum si a 25 de containere cu capacitati de pana la 40 metri cubi.

Intreg proiectul “Sistem de Management Integrat al Deseurilor in Judetul Iasi” costa 85 milioane euro, din care aproape 60 milioane euro sunt fonduri nerambursabile. La mijlocul anului 2012, cand am venit la conducerea Consiliului Judetean, proiectul era compromis. Sunt foarte bucuros ca, intr-un termen record, am reusit sa il viabilizam. Pe 15 ianuarie 2014 vom avea si ultima licitatie din cadrul proiectului, cea privind constructia statiilor de transfer si sortare de la Baltati si Ruginoasa”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Asocierea care a castigat licitatia este formata din SC Iridex Group Plastic SRL Voluntari (liderul Asocierii) si SC Gradinariu Import Export SRL Bucuresti. Valoarea contractului este de 28.588.815 lei, fara TVA, termenul de livrare fiind de 5 luni, de la ordinul de furnizare a produselor. Contractul prevede furnizarea a 9.795 recipienti de colectare a deseurilor reziduale si reciclabile cu capacitatea de 1.100 litri, 31.917 unitati de compostare individuala cu capacitatea de 280 litri, 125.220 euro-pubele de colectare a deseurilor reziduale si reciclabile cu capacitatea de 120 litri, 8.389 euro-pubele de colectare a deseurilor reziduale si reciclabile cu capacitatea de 240 litri, 6 containere cu capacitatea de 18 metri cubi pentru colectarea deseurilor verzi, 13 containere cu capacitatea de 24 metri cubi pentru transport deseuri, 40 containere cu capacitatea de 32 metri cubi pentru transport deseuri si 6 containere cu capacitatea de 40 metri cubi pentru colectarea si transportul deseurilor voluminoase.

Furnizarea recipientilor pentru colectarea deseurilor reprezinta lotul II dintr-un contract mai mare, cel privind furnizarea echipamentelor de colectare si transfer a deseurilor din Judetul Iasi. In urma licitatiei desfasurate, contractul pentru lotul I, privind furnizarea de utilaje si echipamente de transport deseuri, a fost semnat cu SC Gradinariu Import Export SRL Bucuresti. Valoarea acestuia este de 14.086.800 lei, fara TVA. Termenul de livrare a echipamentelor este de 150 zile, de la ordinul de furnizare a produselor. Contractul prevede livrarea a 5 camioane transport containere cu sistem de incarcare/descarcare tip carlig cu o capacitate de 37 tone pentru transport deseuri nepericuloase, 4 camioane transport containere cu sistem de incarcare/descarcare tip carlig cu o capacitate de 24 de tone pentru transport deseuri, 2 remorci cu cate 2 axe pentru transport containere Abroll, 1 tocator de crengi, 1 masina intors brazde pentru forma triunghiulara a sirurilor, 1 ciur rotativ, 2 bene basculabile, 6 incarcatoare frontale cu volumul de 2,5 metri cubi, 3 incarcatoare frontale cu volumul de 1 metru cub, 3 motostivuitoare si 1 rezervor transport concentrat (cisterna).

     
Tag-uri: semnare, contract, CJ, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii