ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-04-2013, ora 14:08

Consiliul Judetean Iasi a semnat memorandumuri de colaborare cu Divizia Cultura, Invatamant si Sanatate a Provinciei Jilin si cu Jilin Animation Institute

Articol de Alexandra Stefanescu

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, si Directorul Diviziei Cultura, Invatamant si Sanatate din cadrul Comitetului Provincial Jilin al Conferintei Politice Consultative a Poporului Chinez, Lu Lianda, au semnat astazi un memorandum de cooperare intre institutiile pe care le reprezinta.

Tot astazi, Presedintele Consiliului Judetean a semnat un memorandum de cooperare si cu Directorul Consiliului de Administratie al Institutului de Animatie Jilin, Zheng Loguo.

Judetul Iasi are marea bucurie si onoare sa aiba parte de vizita unei delegatii foarte importante din Provincia chineza Jilin, cu care Judetul Iasi este infratit. Am semnat memorandumuri de cooperare cu cele doua entitati, acestea fiind practic dezvoltarea relatiilor cu aceasta importanta provincie din China, cu care avem relatii de colaborare de aproximativ 20 de ani. In afara relatiilor pe care le are Consiliul Judetean, vrem sa dezvoltam relatiile dintre universitatile iesene si universitatile din Jilin, pentru a face schimburi de studenti si profesori, si totodata relatiile dintre firmele de IT din Iasi si Jilin Animation Institute, una din marile companii de IT din China”, a declarat Cristian Adomnitei.

Delegatia chineza s-a declarat extrem de incantat de primirea de care a avut parte, coordonatorul acesteia, Lu Lianda, fiind optimist si in ceea ce priveste posibilele colaborari si in alte domenii de activitate.

Sunt foarte fericit de colaborarea dintre cele doua tari, China si Romania, dar si dintre cele doua orase, Iasi si Changchun. Sper sa urmeze cat mai multe vizite in Romania. Suntem foarte incantati si de faptul ca vom colabora si pe partea de IT cu Iasul. Memorandumurile semnate sper sa aduca un viitor mult mai promitator pentru cele doua orase”, a afirmat Lu Lianda. Ulterior, reprezentantii JAI au semnat un memorandum de cooperare cu Academia de Arte „George Enescu”.

Tot astazi, delegatia provinciei chineze se va intalni si cu reprezentantii sectorului de IT&C. Intalnirea va fi derulata in comun de catre Consiliul Judetean Iasi si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST si se adreseaza in principal viitorilor membri ai clusterului regional inovativ de IT&C (cele mai importante firme de profil din Iasi). Peste 20 de companii au confirmat participarea la dialogul programat a avea loc intre orele 15:00-17:00, la Sala Chopin din Complexul Palas. Discutiile se vor axa pe identificarea unor oportunitati de colaborare in domeniul industriilor high-tech (industrii creative - animatie si jocuri), dezvoltarea de software in colaborare, schimburi de specialisti din domeniu, promovarea produselor romanesti pe piata din China etc. Joi, 11 aprilie, reprezentantii JAI vor semna memorandumuri cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” si cu Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”.

     
Tag-uri: delegatie, China, CJ, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii