ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-07-2013, ora 18:04

Consiliul Judetean Iasi a realizat un proiect cu firma Hewlett Packard

Articol de Alexandra Stefanescu

Consiliul Judetean Iasi a finalizat un proiect cu firma americana Hewlett – Packard. La prezentarea de final a proiectului pilot pentru Solutia Integrata de Construire si Monitorizare Bugetara pentru Institutiile Publice Locale au fost prezenti Bebe-Viorel IONICA, Secretar de Stat in cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, si Radu ENACHE, Directorul General al Hewlett-Packard Romania, dar si reprezentanti ai unor importante firme IT din Iasi.

Astazi, la Iasi, a fost prezentat public, pentru prima data, proiectul pilot al unei solutii informatice pentru administratia publica locala. Este o solutie care permite tuturor conducatorilor de unitati administrativ-teritoriale sa vada situatia financiar-bugetara a unitatilor lor in timp real. E un lucru care s-a realizat in premiera in Romania. Consiliul Judetean Iasi a fost ales ca partener de consortiul care a realizat acest proiect, in frunte cu integratorul si conducatorul acestuia, compania Hewlett – Packard. Speram ca acest proiect sa fie dezvoltat la scara judeteana si chiar nationala. Este un instrument necesar in buna gestionare a bugetului judetului nostru”, a declarat Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Proiectul pilot, desfasurat in perioada noiembrie 2012 – mai 2013 (realizare, evaluare si testare), a avut ca scop testarea si demonstrarea capabilitatilor unei solutii integrate ca instrument performant pentru planificarea si monitorizarea executiei bugetare.

Solutia ultramoderna este bazata pe o infrastructura informatica de tip Cloud si integreaza sisteme server, sisteme de stocare a datelor, echipamente de retea, sisteme de asigurare a securitatii si software de administrare si coordonare. Pentru realizarea acestui proiect a fost necesara suma de 200.000 dolari, Consiliul Judetean Iasi nefiind implicat financiar in cadrul acestuia. Consortiul a asigurat infrastructura hardware, configurarea infrastructurii hardware, a comunicatiilor si aplicatiilor, licentele aplicatiilor si instalarea si configurarea aplicatiilor SAP.

     
Tag-uri: CJ, Iasi, HP
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii