ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-04-2014, ora 12:19

Consiliul Judetean Iasi a premiat activitatea bibliotecilor si a bibliotecarilor din judet

Articol de Alexandra Stefanescu

Pentru al patrulea an consecutiv, Consiliul Judetean Iasi a marcat printr-un eveniment special Ziua Internationala a Cartii si a Dreptului de Autor si Ziua Bibliotecarului din Romania. Manifestarea a avut loc pe 23 aprilie, in Sala de lectura a Bibliotecii Judetene „Gh. Asachi”.

Meseria de bibliotecar este una nobila, are o semnificatie aparte pentru ca bibliotecarul se ingrijeste de cea mai importanta comoara si resursa a unei societati: cartea si ideile depozitate in ea. Consiliul Judetean Iasi a instituit premii anuale pentru cel mai bun bibliotecar si cea mai buna biblioteca publica din Judetul Iasi, premii care au rolul de a rasplati material si simbolic, ca o recunoastere publica, oamenii cu dragoste de carte si biblioteca”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In programul manifestarii au fost incluse un recital de exceptie al sopranei Mihaela GRAJDEANU si al solistei Elena BALINISTEANU, poeme despre Iasi in lectura actorului Constantin POPA, un recital de pian sustinut de Calin CALFA, elev al Colegiului National de Arta „Octav Bancila” Iasi, finalul fiind rezervat membrilor Academiei Libere „Pastorel”, care si-au imaginat in catrene Cartea, Biblioteca si Bibliotecarul. Tot in cadrul acestui eveniment a fost lansat si primul numar al revistei de biblioteconomie Asachiana, editata de Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” Iasi.

In acest an, Premiul anual si Diploma de Excelenta pentru cea mai buna biblioteca publica din Judetul Iasi au fost acordate Bibliotecii Municipale Pascani, pentru intreaga activitate desfasurata in folosul comunitatii. Premiul anual si Diploma de Excelenta pentru cel mai bun bibliotecar au revenit Mihaelei TANASA de la Biblioteca Publica a comunei Popricani, iar Diploma de Recunostinta pentru intreaga activitate a revenit Doinei POPOVICI, bibliotecar pensionar.

Ziua Internationala a cartii si a drepturilor de autor se sarbatoreste anual pe 23 aprilie, la initiativa UNESCO, in scopul promovarii lecturii, publicarii si a dreptului de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfasurat in anul 1995. Considerand ca lectura si cartea nu pot fi gandite in afara bibliotecilor si a bibliotecarilor, incepand cu anul 2005, in Romania se sarbatoreste concomitent si Ziua bibliotecarului.

Foto: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii