A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865456.9131.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Consiliul Judetean Iasi a organizat primul seminar a Comisiei CIVEX a Comitetului Regiunilor din Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-06-2013, ora 17:23

Consiliul Judetean Iasi a organizat primul seminar a Comisiei CIVEX a Comitetului Regiunilor din Romania

Articol de Alexandra Stefanescu

Astazi, la Iasi, a avut loc Seminarul Comisiei CIVEX a Comitetului Regiunilor. Peste 20 de membri ai Comisiei amintite au participat la cel mai important eveniment de politica externa a acestui an din Moldova.

Astazi am avut oaspeti de seama la Iasi. O buna parte din elita politico-administrativa a Uniunii Europene a fost prezenta la seminarul extern al Comisiei CIVEX, eveniment care a avut ca tema “Cooperarea transfrontaliera la granita de est a Uniunii Europene”.Este primul seminar de acest gen organizat in Romania, lucru care ne ofera vizibilitate la nivelul intregii Europe”, a declarat Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi si totodata membru al Comisiei CIVEX a Comitetului Regiunilor.

Conducatorul lucrarilor a fost Vladimir KISSIOV, primul vicepresedinte al Comisiei amintite.

„Iasul este cel mai important oras de la granita de est a Uniunii Europene, fiind unul din marile orase culturale ale Europei. Este un punct strategic in relatiile de cooperare transfrontaliera din aceasta zona. Tematica seminarului este extrem de complexa din cauza ca exista granite. Daca acestea nu ar exista, nu am discuta decat despre cooperare. Dar granitele exista, cooperarea transfrontaliera fiind necesara in vederea crearii unui spatiu al bunastarii, al dezvoltarii economice, un spatiu care sa garanteze pacea in regiune si in intreaga Europa”, a afirmat Vladimir KISSIOV.

La eveniment au mai participat Marius DANGA, Viceprimar al Municipiului Iasi, presedinti, primari, consilieri europeni, membri ai Comitetului Regiunilor, ambasadori si consuli onorifici, reprezentanti ai mediului academic si politico-administrativ, atat de la nivel local, cat si national.

Sesiunea I a seminarului a analizat „Mecanismele cooperarii transfrontaliere la granita de est a Uniunii Europene – perspectiva politica si academica”. Cea de-a doua sesiune a seminarului a constat intr-o analiza a „Capacitatii autoritatilor locale si regionale din UE de cooperare cu tarile de la granita de est a UE – Cooperarea transfrontaliera la nivel local/regional intre UE si tarile EaP”. In partea a doua a zilei delegatiile straine au efectuat o vizita de studiu, la deschiderea Forumului Economic al Euroregiunii Siret – Prut – Nistru, care a avut loc la Centrul Expozitional „Moldova”.

Foto: transporter.ro

     
Tag-uri: CJ, Iasi, seminar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii