A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728383831.2714.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Consiliul Judetean Iasi a lansat proiectul Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N.Oblu”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-12-2013, ora 10:35

Consiliul Judetean Iasi a lansat proiectul Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N.Oblu”

Articol de Alexandra Stefanescu

Miercuri, 18 decembrie, a avut loc lansarea proiectului Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Oblu” Iasi. Proiectul are o valoare totala de aproximativ 6,2 milioane lei, din care finantare europeana de circa 4,9 milioane lei.

Spitalul “Prof. Dr. N. Oblu” este primul spital de neurochirurgie din tara, fiind construit in 1972. A fost, este si va ramane unul din cele mai bune spitale din tara. Proiectul lansat astazi reprezinta un prim pas in transformarea Spitalului de Neurochirurgie intr-un adevarat Centru de Excelenta in domeniul medical, care, la randul sau, sa ajute Iasul sa devina Centru Medical Regional”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Proiectul, care are o durata de 21 de luni, este implementat in cadrul Programului Operational Regional 2007 - 2013 – Axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.1. „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”.

Obiectivul general al proiectului il constituie imbunatatirea infrastructurii serviciilor de sanatate din Regiunea Nord – Est pentru asigurarea populatiei cu servicii de asistenta medicala, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice si sociale.

Obiectivul specific al proiectului este reabilitarea, modernizarea si echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N.Oblu” Iasi, in vederea imbunatatirii calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si repartizarea teritorial – regional echilibrata a acestora, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la serviciile de sanatate.

Lucrarile vor consta in realizarea unui ambulatoriu echipat si modernizat pana la finalul proiectului, sapte cabinete medicale modernizate, cresterea cu 20% a numarului de consultatii in Ambulatoriu, prin scaderea numarului de pacienti redirectionati catre alte spitale, incepand cu al doilea an de la finalizarea implementarii proiectului.

De asemenea, este vizata reducerea cu 30% a duratei de spitalizare prin modernizarea serviciilor medicale din cadrul ambulatoriului integrat (de la 10 zile spitalizare la 7 zile) si cresterea eficientei energetice a cladirii reabilitate cu 10%.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii