A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719631713.6575.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Consiliile Judetene Iasi si Suceava, partenere in cadrul celui mai important proiect de infrastructura rutiera din Regiunea de Nord-Est
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-06-2014, ora 19:46

Consiliile Judetene Iasi si Suceava, partenere in cadrul celui mai important proiect de infrastructura rutiera din Regiunea de Nord-Est

Articol de Madalina Irimia

Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, si Catalin Nechifor, Presedintele Consiliului Judetean Suceava, au semnat acordul de asociere intre Judetul Iasi - Consiliul Judetean Iasi si Judetul Suceava - Consiliul Judetean Suceava privind realizarea in parteneriat a proiectului strategic de transport „Reabilitarea si modernizarea infrastructurii DJ282, DJ281D, DJ281B, DJ281 pe traseul Iasi - Gropnita - Coarnele Caprei - Belcesti - Scobinti - Siretel - Lespezi (Judetul Iasi) - Budeni - Dolhasca - Liteni - Udesti - Bosanci - Ipotesti - Suceava - Moara - Liteni - Zaharesti - Stroiesti - Darmanesti (Judetul Suceava)” (Axa I).

Evenimentul a avut loc astazi, la sediul Consiliului Judetean Suceava. „Am semnat astazi acordul de parteneriat cu Judetul Suceava pentru cel mai important proiect de infrastructura rutiera din Regiunea de Nord-Est. E un proiect strategic, finantabil prin intermediul Programului Operational Regional 2014-2020. Aceasta Axa va avea o lungime de circa 170 de kilometri si va deservi peste 120.000 de persoane din cele doua judete, fara a numara si locuitorii din cele doua municipii resedinta de judet. In prezent, locuitorii de pe traseul Gropnita - Coarnele Caprei - Belcesti - Scobinti - Siretel – Lespezi nu au un drum pe care sa circule in conditii normale spre Municipiul Iasi. Necazurile cele mai mari sunt in zona de centru-nord a judetului, o zona slab dezvoltata economic, acest lucru fiind o consecinta si a slabei calitati a infrastructurii rutiere din judet. Situatia actuala nu se poate schimba decat revitalizand infrastructura de transport. Prin reabilitarea acestei Axe si a DJ282 Iasi - Botosani putem spune ca vom rezolva din punctul de vedere al infrastructurii rutiere intreaga jumatate nordica a Judetului Iasi. Proiectul va fi depus spre finantare imediat dupa ce va fi deschis apelul pentru proiecte de infrastructura pe Programul Operational Regional. Imediat dupa aprobare vom organiza licitatia si, daca toata lumea e serioasa, cred ca in 2016 putem avea utilajele pe santier”, a declarat Cristian Adomnitei.

Totodata, Catalin Nechifor si-a exprimat dorinta de colaborare cu administratia judeteana ieseana si pe alte proiecte care sa fie in beneficiul locuitorilor din ambele judete, precizand ca acordul semnat astazi este primul de acest gen din tara. „Acest drum nu leaga doar cele doua judete, ci este si o alternativa la cele doua frontiere, legand Republica Moldova de Ucraina. Prin aceasta dezvoltare de proiect ambele tari vecine vor fi ajutate in demersul acestora de a adera la Uniunea Europeana. Din pacate, drumurile existente nu mai fac fata la nevoile actuale. Ambele sectoare de drum propuse sunt executate in urma cu patru-cinci decenii, fiind realizate in functie de nevoia de incarcare a traficului existenta la acel moment”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Suceava.

Celelalte 2 Axe de transport ale Judetului Iasi (cuprinse in Masterplanul drumurilor judetene si comunale) sunt:

Axa II Iasi – Miroslava – Tibana – Tibanesti – Tansa – Dagata, cu iesiri din Tibanesti spre Vaslui si din Dagata, prin Piscu Rusului, spre Neamt (70 kilometri – 50 milioane de euro)

Axa III sau centura usoara a Iasului, Iasi – Popricani – Movileni – Letcani – Voinesti – Mogosesti – Ciurea – Barnova – Tomesti – Holboca (60 kilometri – 18 milioane de euro)

     
Tag-uri: semnare, acord, Iasi, Botosani, CJ
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii