ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-04-2013, ora 12:02

Consilierii judeteni au aprobat contractarea unui imprumut extern

Articol de Alexandra Stefanescu

La sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unei sedinte extraordinare, consilierii au avizat favorabil contractarea si garantarea unei finantari rambursabile externe in valoare de aproximativ 20 milioane de euro. Suma va fi utilizata drept cofinantare in cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor in Judetul Iasi”, finantat prin Programul Operational Sectorial „Mediu” 2007 - 2013.

Totodata, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, si Vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Victorel Lupu, au fost mandatati pentru negocierea acordului de prefinantare intre Judetul Iasi si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Proiectul privind managementul integrat al deseurilor este cel mai important proiect cu finantare europeana pe care il desfasoara Consiliul Judetean Iasi. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de euro. Avem nevoie de acest imprumut pentru a asigura partea de cofinantare”, a declarat Victor Chirila, Vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi.

In aceeasi sedinta, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenti Etapei I a Proiectului „Centrul Intermodal Regional de Transport Marfa in zona Iasi”, finantat prin Programul Operational Sectorial „Transport” 2007 - 2013, precum si asocierea in participatie dintre Judetul Iasi, Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA si Comuna Holboca - Judetul Iasi in vederea realizarii aceluiasi proiect, aprobarea Contractului cadru de asocierea in participatie si mandatarea Presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, pentru a semna contractul mentionat.

Foto: infois.ro

     
Tag-uri: CJ, Iasi, imprumut
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii