ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-09-2013, ora 07:03

Conferinta regionala, la Iasi, a proiectului Antreprenor - viitor durabil

Articol de Alexandra Stefanescu

A sasea sesiune a proiectului Antreprenor – Viitor durabil demareaza in septembrie 2013 prin conferintele regionale care se vor desfasura in Cluj-Napoca, Iasi, Galati si Sibiu.

Ernst & Young, in parteneriat cu S&T Romania si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, organizeaza pe 18-19 septembrie 2013, la Iasi, ultima serie de conferinte regionale ale proiectului strategic „Formare si asistenta in domeniul managerial-antreprenorial pentru mici si viitori intreprinzatori, manageri si angajati din cadrul IMM-urilor din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Centru si Sud-Est” - proiect POSDRU ID 62459.

Proiectul se incheie la sfarsitul lui 2013, acesta fiind ultimul an in care antreprenorii si managerii din IMM-uri isi pot inscrie companiile in procesul de selectie pentru a primi consultanta gratuita din partea Ernst & Young sau S&T Romania. De la lansarea programului in 2011, un numar de 138 de firme IMM/PFA/II au fost selectate pentru acordarea de asistenta gratuita in domeniile financiar/operational si optimizare IT.

Promovarea culturii antreprenoriale si dezvoltarea aptitudinilor manageriale este esentiala pentru initierea de noi afaceri si cresterea competitivitatii la nivel regional. Concluziile barometrului perceptiei asupra mediului antreprenorial romanesc, lansat de Ernst & Young in 2013 arata ca antreprenorii romani nu dispun de informatii relevante cu privire la sursele de finantare, organizatiile care sprijina antreprenoriatul si programele de educatie destinate lor, avand o imagine negativa asupra esecului in afaceri si asupra mediului economic.

Pentru a veni in sprijinul antreprenorilor si al IMM-urilor, Ernst & Young dezvolta un proiect de formare si asistenta pentru cei care doresc sa puna bazele unei afaceri, sau sa consolideze IMM-urile pe care le coordoneaza. Proiectul Antreprenor – Viitor durabil se deruleaza de doi ani in mai multe orase mari din tara, timp in care, peste 2400 de persoane au participat la sesiunile de instruire, iar peste 1900 de cursanti au fost pregatiti pentru initierea unei afaceri. Proiectul Antreprenor – Viitor durabil continua in Cluj-Napoca, Iasi, Galati si Sibiu, cu 8 conferinte regionale, 12 sesiuni de formare si 12 ateliere de lucru, acesta fiind ultimul modul al programului.

Proiectul Antreprenor – Viitor durabil este orientat cu precadere asupra cresterii gradului de constientizare a alternativei antreprenoriale si culturii manageriale prin initierea in management, promovarea spiritului antreprenorial, sau prezentarea de bune practici si idei de succes. Alaturi de S&T Romania si universitatile partenere din proiect, incurajam de peste doi ani cresterea capacitatii de integrare a indivizilor pe piata muncii, inclusiv a tinerilor absolventi, prin initierea de noi activitati independente ”, afirma Camelia Horlaci, Senior Partner, Asistenta pentru sectorul public, Ernst & Young si Director de proiect.

Nu mai putin de 92% dintre respondentii la studiul Ernst & Young considera ca finantarea este dificila pentru tinerii intreprinzatori. Aceste raspunsuri nu arata doar ca dezvoltarea instrumentelor alternative de finantare nu ar avea un impact mare asupra antreprenoriatului, ci mai ales o lipsa ingrijoratoare de informare. In acest sens, proiectul Antreprenor – Viitor durabil isi propune sa furnizeze formare specifica privind conceptele, metodele si tehnicile manageriale, noi solutii organizationale, sisteme IT pentru un management modern, fezabilitatea investitiilor, dar mai ales, identificarea si accesarea unor surse diversificate de finantare.

Conferinta regionala Antreprenor – Viitor durabil se va desfasura pe 18-19 septembrie la Iasi, iar ulterior va fi urmata de trei zile de sesiuni de formare, intre 1 si 3 octombrie, si de trei ateliere de lucru, intre 22 si 24 octombrie. Pentru inscriere, vizitati www.start-imm.ro.

Foto: start-imm.ro

     
Tag-uri: conferinta, proiect, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii