A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720190642.686.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Conferinta nationala a profesorilor de matematica
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
26-11-2012, ora 16:35

Conferinta nationala a profesorilor de matematica

Articol de Alexandra Stefanescu

Conferinta nationala a profesorilor de matematica s-a desfasurat in intervalul 23-25 noiembrie, la Sinaia, in cadrul proiectului Formarea continua a profesorilor de matematica in societatea cunoasterii, ID 63671, fiind prima conferinta din cele doua prevazute pe toata durata derularii proiectului.

Peste 200 de profesori de matematica, formatori, dar si formabili, din peste 20 de judete ale tarii (dintre care Iasi, Bacau, Suceava, Vaslui, Botosani, Neamt, Constanta, Caras-Severin, Cluj, Oradea) au participat la conferinta care a marcat derularea a 22 de luni de proiect.

Conferinta a fost deschisa de prof. dr. Camelia Gavrila, inspector scolar general, care a prezentat participantilor o Pledoarie pentru filosofia formarii continue.

Invitatii speciali, prof. Stelian Fedorca, Secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei, prof. Daniel Grigorescu, Inspector general de matematica in cadrul M.E.C.T.S., prof. Gabriela Streinu-Cercel, consilier superior pentru matematica in cadrul Centrului National de Examinare si Evaluare, prof. Teodor Sandu, inspector superior in cadrul Directiei Formare Continua a Personalului din Invatamantul Preuniversitar din cadrul M.E.C.T.S. au marcat prin discursurile lor importanta abordarii unor tehnici moderne de predare a disciplinei matematica si masura in care aceste demersuri abstracte sunt integrate in viata de toate zilele.

Prezentarea sustinuta de prof. Radu Jugureanu, Director al Departamentului AeL eContent, din cadrul SIVECO ROMANIA SA a atras atentia participantilor asupra unor aspecte legate de evolutia rapida a tehnologiilor si impactul tehnicilor moderne de comunicare asupra modului de predare si asupra elevilor.

Un impact deosebit au avut cele doua interventii in direct, prin intermediul tehnologiei moderne: o conferinta sustinuta de prof. Florin Lupescu, Consilier principal in cadrul Comisiei Europene, in direct de la Bruxelles si un mesaj video din partea d-nei Neelie Kroes, Vicepresedinte al Comisiei Europene.

Partea a doua a conferintei a fost dedicata interventiilor participantilor, prin prezentarea unor exemple de buna practica.

Proiectul Formarea continua a profesorilor de matematica in societatea cunoasterii este derulat de I.S.J. Iasi, in calitate de beneficiar, avand ca parteneri Casa Corpului Didactic ”Spiru Haret” Iasi, Asociatia Formare Studia si SIVECO ROMANIA SA, desfasurandu-se pe o perioada de 30 de luni, incepand cu luna ianuarie 2010.

Obiectivul general al proiectului consta in formarea si dezvoltarea competentelor cadrelor didactice din aria curriculara Matematica si Stiinte de a implementa un curriculum si de a aplica metode, tehnici activ-participative pentru a stimula interesul si creativitatea elevilor.

In cadrul proiectului a fost editat un suport de curs structurat in doua module (MODUL A: Competentele curriculare – prioritati ale reformei si MODUL B: Dezvoltarea profesionala in societatea cunoasterii), sunt implicati 157 de experti si vor fi formate 5400 de cadre didactice.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii