ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
18-09-2013, ora 08:04

Conferinta internationala la Viena organizata de Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Departamentul de Ingineria si Managementul Mediului de la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului (FICPM) a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) organizeaza o conferinta internationala la Viena, la care vor fi prezenti 171 de participanti din peste 33 de tari din toata lumea.

Cea de-a VII-a Editie a Conferintei de Ingineria si Managementul Mediului – ICEEM07 se desfasoara in perioada 18-21 septembrie si are anul acesta ca tema „Provocarile integrative ale dezvoltarii durabile”. Romania are cea mai mare delegatie participanta la aceasta manifestare, reunind 66 de cercetatori din domeniile Ingineriei mediului, Managementului Mediului si Dezvoltarii Durabile. Acestora li se vor alatura experti de renume mondial din state ca Austria, Algeria, Arabia Saudita, Belgia, Brazilia, Bulgaria, China, Croatia, Cehia, Elvetia, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Libia, Lituania, Malayesia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Turcia, Ungaria si Vietnam.

Conferinta este organizata de TUIASI in colaborare cu Institutul de Inginerie Chimica de la Universitatea Tehnica din Viena, Austria (TUWIEN) si Federatia Europeana de Biotehnologie (Sectiunea de Biotehnologia Mediului). Manifestarea are loc o data la doi ani si din 2002 este organizata de Departamentul de Ingineria si Managementul Mediului al FICPM.

Presedintele conferintei este prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu, prorector responsabil cu cercetarea stiintifica la TUIASI. Aceasta va sustine un discurs la ceremonia de deschidere a manifestarii care va avea loc pe 19 septembrie, alaturi de alte personalitati marcante din domeniu, reprezentante ale institutiilor co-organizatoare, precum prof. dr. Johannes Fröhlich, prorector responsabil cu cercetarea stiintifica la Universitatea Tehnica din Viena (TUWIEN), prof. dr. Anton Friedl, co-presedinte ICEEM07 si prof. dr. Spiros Agathos, vicepresedinte al Sectiunii de Mediu a Federatiei Europene de Biotehnologie. Ceremonia va fi moderata de dr. Gudrun Weinwurm de la TUWIEN. Manifestarea va avea loc in “Prechtlsaal”, sala de conferinte a cladirii principale a Universitatii Tehnice din Viena, de la ora 9.00.

ICEEM07 reuneste cercetatori, reprezentanti ai comunitatii academice, reprezentanti ai organizatiilor publice si private si studenti din toate colturile lumii care activeaza pe plan international in domeniul ingineriei mediului si managementului de mediu si are scopul de a facilita transferul de informatii si diseminare a rezultatelor specifice din cercetare si educatie. Sectiunile principale ale editiei de anul acesta sunt: Poluarea si monitorizarea mediului; Tratarea si epurarea apei; Materiale cu impact redus asupra mediului; Procese si productie durabila; Modelare, simulare si optimizare; Biotehnologia mediului; Managementul deseurilor si recuperarea energiei; Managementul integrat al mediului si politici de mediu.

Participantii au transmis mai mult de 250 de rezumate extinse ale lucrarilor. Dintre acestea, Comitetul Stiintific International al ICEEM07 a selectat 171 de lucrari pentru a fi prezentate in cadrul conferintei, printre care se numara cinci expuneri in plen, 82 de comunicari si 84 de postere. Rezumatele acestor contributii stiintifice urmeaza sa fie publicate in Volumul Conferintei (ICEEM07 Conference Abstracts Book) de la editura Politehnium a TUIASI.

Prezentarile in plen vor fi sustinute de personalitati stiintifice remarcabile din domeniu: prof. dr. Adisa Azapagic de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, prof. dr. Han Brezet, de la Universitatea Tehnica din Delft, prof. dr. Spiros Agathos, de la Universitatea Catolica Louvain, Belgia, prof. dr. Andjelka Mihajlov, de la Universitatea Novi Sad, Serbia si prof. dr. Emmanuel Koukios de la Universitatea Nationala Tehnica din Atena, Grecia.

Contributiile stiintifice remarcabile prezentate in cadrul conferintei ICEEM07 vor fi publicate integral in patru numere speciale ale unor reviste de specialitate internationale, cu sprijinul co-presedintilor ICEEM07, a editorilor invitati si a membrilor Comitetului Stiintific. Revistele care vor publica lucrarile stiintifice in extenso dupa recenzia acestora sunt: Environmental Engineering and Management Journal (cotat ISI – va dedica doua numere speciale), New Biotechnology (cotat ISI, va dedica un numar special), International Journal of Nonlinear Sciences and Numerical Simulation (cotat ISI, un numar special) si Energy, Sustainability and Society (revista publicata in Baze de Date international - BDI, sistem open access in editura Springer).

Departamentul de Ingineria si Managementul Mediului al FICPM a ocupat, in 2011, primul loc in clasificarile nationale a programelor din domeniul Ingineriei Mediului pe baza performantelor in educatie, cercetare, vizibilitate nationala si internationala si a parteneriatelor create in vederea colaborarilor institutionale.

Foto: iasi365.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii