Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI LOCALE
Conferinta Europeana ”Noi perspective in educatia sociala prin integrarea tehnologiilor digitale”, la Iasi
Articol de Madalina IrimiaVineri, 14 Decembrie, intre orele 8.30 -17.30, la Hotel Unirea, Sala ”Al. I Cuza”, in cadrul Proiectului Comenius CMP Social Mindedness in LEarning communitY (SMILEY) va avea loc Conferinta Europeana ”Noi perspective in educatia sociala prin integrarea tehnologiilor digitale”.
La conferinta vor participa reprezentanti ai echipelor de proiect din cele 5 tari partenere, experti in educatie, cadre didactice de la diferite universitati din tara si strainatate, reprezentanti ai ISJ Iasi, CCD Iasi, CJRAE Iasi, directori si cadre didactice responsabile cu implementarea proiectului SMILEY in peste 40 scoli asociate din Romania.
Proiectul, finantat de U.E. prin Programul de Invatare Continua, Actiunea Programe Comenius Multilaterale, se desfasoara in perioada 1.01.2011-31.12.2012, si urmareste promovarea cooperarii si inovatiei in domeniul educatiei sociale prin integrarea mijloacelor IT&C si a tehnologiilor Web 2.0 in contexte scolare diverse (Italia, Polonia, Marea Britanie, Romania, Turcia), transformarea diferentelor existente intre elevi dintr-o bariera, intr-o resursa educationala. SMILEY are ca grup tinta elevii cu varste cuprinse intre 10 si 16 ani din peste 80 de scoli asociate celor 7 parteneri de proiect din 5 tari europene. Partenerii de proiect sunt: Facultatea de Stiinte ale Educatiei, Universitatea din Catania (institutie coordonatoare) si Centrul de Formare PMF din Italia, Compania Enigma Interactive din Anglia, Compania 4-System din Polonia, Directoratul de Educatie Kocaeli din Turcia, Scoala Gimnaziala „Adama Asnyka” din Polonia si Colegiul National „Mihai Eminescu“ Iasi.
In cadrul conferintei, in prima parte vor fi prezentate produsele dezvoltate in cadrul parteneriatului SMILEY si rezultatele proiectului: metodologia educativa, jocul educational on-line, platforma digitala si curriculumul destinat formarii cadrelor didactice si elevilor. A doua parte a conferintei va consta intr-o participare ”face to face” si una virtuala a numerosi experti in educatie din diferite universitati si scoli. In cadrul mesei rotunde vor fi explorate probleme cheie, cu un impact semnificativ asupra institutiilor de invatamant.
Pornind de la cadrul oferit de proiectul SMILEY si avand in vedere rolul tot mai important pe care il joaca noile tehnologii in dezvoltarea unor medii de invatare colaborative, transformationale, masa rotunda isi propune sa realizeze dezbaterea urmatoarelor teme:
-Provocari si schimbari in procesul de invatare si predare;
-Spatii virtuale: comunicare si tehnologii digitale;
-Educatia globala si educatia pentru dezvoltare durabila;
-Violenta si excluziunea in scoli;
-Interculturalitate si multiculturalitate. Diferentele culturale intre contestare si salvgardare.
Masa rotunda va include o serie de prezentari virtuale, printre care unele sustinute de invitati speciali de la Universitatea din Rotterdam, Universitatea din Sczecin, Universitatea din Trieste, Universitatea din Catania si Universitatea ”Al. I. Cuza” Iasi, precum si workshop-uri paralele.
Foto: infois.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email