A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1734869350.5319.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Condimentele- protectie in fata bolilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-12-2011, ora 15:56

Condimentele- protectie in fata bolilor

Articol de Madalina Irimia

Nu e un secret faptul ca ierburile si condimentele sunt folosite chiar si in tratarea unor boli severe, cum e Alzheimer-ul, desi deocamdata nu se vorbeste decat de pionierat. Medicina traditionala foloseste aceste ingrediente de sute de ani, dupa cum explica dr. says Bharat Aggarwal, de la Universitatea din Texas. Abia de curand s-a incercat utilizarea lor de catre medicina moderna.

Mai ales in India se pune foarte mare accent pe mirodenii, acestea nelipsind din mancare si fiind un veritabil scut in fata bolilor de inima sau cancerului. Atunci cand ele lipsesc din alimentatie, corpul este privat de elemente esentiale, care pot oferi si protectie in fata bolilor. Iata care sunt cele mai bune mirodenii, care nu ar trebui sa lipseasca din mancarea ta zilnica, potrivit Eating Well:

Salvia

Merge bine in combinatie cu patrunjelul, rozmarinul si cimbrul si este buna pentru memorie si tratarea gatului inflamat si dureros. Specialistii recomanda ceaiul din salvie si pentru durerile de stomac. Un studiu recent a aratat ca in mod clar salvia ajuta atunci cand o persoana are "rosu in gat", calmand foarte rapid durerea.

Planta previne si boala Alzheimer atunci cand este consumata in mod regulat, mentinand sanatatea celulelor, mai ales pe cele esentiale in procesul de memorare si invatare. In alt studiu in care au fost implicati studenti s-a constatat ca cei carora le erau administrate capsule cu exctract de salvie s-au descurcat mai bine la testele de memorie.

Rozmarinul

Se potriveste foarte bine la gust cu cartofii, citricele, mierea, usturoiul, ceapa si ardeiul iute, putand face foarte bine pereche cu acestea in mancare. Acesta imbunatateste puterea de concentrare si elimina mare parte din bacteriile ce pot fi intalnite in alimente.

Nu degeaba in Grecia antica inteleptii purtau ghirlande de rozmarin care ii ajutau sa studieze mai intens. Un studiu recent a aratat ca ingredientul imbunatateste intr-adevar memoria, testele de perspicacitate efectuate demonstrand o capacitate de invatare superioara in cazul persoanelor care folosesc in mod frecvent acest ingredient.

Rozmarinul este folosit adesea pentru marinarea carnii de pui si vita, acest lucru avand o explicatie logica: este plin de antioxidanti care distrug bacteriile si previn alterarea mancarii. Cercetatorii de la Universitatea din Kansas spun ca prin adaugarea rozmarinului la carnea de vita se previne formarea de amine heterociclice, acestia fiind niste compusi cancerigeni care se produc atunci cand carnea este fripta, prajita si chiar fiarta.

Turmericul

Turmericul poate sa fie foarte bine asociat cu usturoi, zeama de lamaie sau coriandru. Ajuta la scaderea inflamatiilor si inhiba cresterea tumorilor.

In India, pasta din turmeric se aplica pe rani pentru a se vindeca mai repede, iar unii oameni beau ceai din aceasta planta pentru vindecarea problemelor respiratorii. Curcumina, ingredient activ continut, trateaza durerile provocate de artrita, ranile survenite in urma unor lucrari dentare, dar cercetatorii incearca sa afle in prezent si daca apara si de bolile de inima, diabet si Alzheimer.

Cercetatorul Bharat Aggarwal spune chiar ca acest ingredient poate fi folosit in viitor si ca remediu pentru cancer, in special cel de colon, prostata si de san. Investigatiile preliminare arata ca substantele din turmeric inhiba cresterea celulelor tumorale.

Ardeiul iute

Merge bine cu ghimbir, ciocolata, fasole si carne de vita, accelerand foarte mult metabolismul. El creaza o senzatie de caldura in corp, desi in mod ironic el declanseaza o racire a intregului sistem.

Capsaicina, o substanta activa aflata in ardeiul iute, revitalizeaza metabolismul si ajuta la arderea rapida a grasimilor. Ea reduce si riscul dezvoltarii ulcerului si creste abilitatea stomacului de a rezista infectiilor. Te scapa si de durerile de stomac si tine colesterolul in frau, astfel incat arterele nu se infunda cu depuneri.

Ghimbirul

Ghimbirul poate fi asociat cu sosul de soia, zeama de lamaie, ardeiul iute si chiar usturoiul. Calmeaza durerile de stomac si pe cele provocate de artrita, fiind folosit de mult timp in medicina populara.

In cadrul unui studiu recent, persoanele care au luat capsule cu ghimbir timp de 11 zile, imediat dupa ce au facut sport, au resimtit cu 25% mai putina durere musculara decat anterior, fiind mai apte sa desfasoare exercitii fizice fata de restul subiectilor, care nu au beneficiat de acest ingredient.

Alt studiu a demonstrat ca extractul de ghimbir, odata injectat, ajuta la calmarea osteoartritei.

Nici reputatia sa de pansament stomacal nu este de neglijat, ajutand si in caz de greturi matinale si dupa tratamentele cu chimioterapie. Este indicata folosirea capsulelor din ghimbir si pentru raul de masina.

Scortisoara

Scortisoara face pereche buna cu nucsoara, ciocolata, fructele si nucile. Stabilizeaza nivelul zaharului din sange si a fost laudata, pe vremuri, de insusi regele Solomon pentru abilitatea sa de a creste apetitul si a ameliora indigestia.

Cateva studii arata ca adaugand scortisoara la mancare, pana la o lingurita pe zi, dar si folosind-o sub forma de capsule, oamenii pot fi mai feriti de diabetul de tip 2, datorita faptului ca se tine sub control nivelul de zahar din sange. (ziare.com)

     
Tag-uri:

Nu e un secret faptul ca ierburile si condimentele sunt folosite chiar si in tratarea unor boli severe, cum e Alzheimer-ul, desi deocamdata nu se vorbeste decat de pionierat. Medicina traditionala foloseste aceste ingrediente de sute de ani, dupa cum explica dr. says Bharat Aggarwal, de la Universitatea din Texas. Abia de curand s-a incercat utilizarea lor de catre medicina moderna.

,

Mai ales in India se pune foarte mare accent pe mirodenii, acestea nelipsind din mancare si fiind un veritabil scut in fata bolilor de inima sau cancerului. Atunci cand ele lipsesc din alimentatie, corpul este privat de elemente esentiale, care pot oferi si protectie in fata bolilor. Iata care sunt cele mai bune mirodenii, care nu ar trebui sa lipseasca din mancarea ta zilnica, potrivit Eating Well:

 

Salvia

Merge bine in combinatie cu patrunjelul, rozmarinul si cimbrul si este buna pentru memorie si tratarea gatului inflamat si dureros. Specialistii recomanda ceaiul din salvie si pentru durerile de stomac. Un studiu recent a aratat ca in mod clar salvia ajuta atunci cand o persoana are "rosu in gat", calmand foarte rapid durerea.

Planta previne si boala Alzheimer atunci cand este consumata in mod regulat, mentinand sanatatea celulelor, mai ales pe cele esentiale in procesul de memorare si invatare. In alt studiu in care au fost implicati studenti s-a constatat ca cei carora le erau administrate capsule cu exctract de salvie s-au descurcat mai bine la testele de memorie.

 

Rozmarinul

Se potriveste foarte bine la gust cu cartofii, citricele, mierea, usturoiul, ceapa si ardeiul iute, putand face foarte bine pereche cu acestea in mancare. Acesta imbunatateste puterea de concentrare si elimina mare parte din bacteriile ce pot fi intalnite in alimente.

Nu degeaba in Grecia antica inteleptii purtau ghirlande de rozmarin care ii ajutau sa studieze mai intens. Un studiu recent a aratat ca ingredientul imbunatateste intr-adevar memoria, testele de perspicacitate efectuate demonstrand o capacitate de invatare superioara in cazul persoanelor care folosesc in mod frecvent acest ingredient.

Rozmarinul este folosit adesea pentru marinarea carnii de pui si vita, acest lucru avand o explicatie logica: este plin de antioxidanti care distrug bacteriile si previn alterarea mancarii. Cercetatorii de la Universitatea din Kansas spun ca prin adaugarea rozmarinului la carnea de vita se previne formarea de amine heterociclice, acestia fiind niste compusi cancerigeni care se produc atunci cand carnea este fripta, prajita si chiar fiarta.

 

Turmericul

Turmericul poate sa fie foarte bine asociat cu usturoi, zeama de lamaie sau coriandru. Ajuta la scaderea inflamatiilor si inhiba cresterea tumorilor.

In India, pasta din turmeric se aplica pe rani pentru a se vindeca mai repede, iar unii oameni beau ceai din aceasta planta pentru vindecarea problemelor respiratorii. Curcumina, ingredient activ continut, trateaza durerile provocate de artrita, ranile survenite in urma unor lucrari dentare, dar cercetatorii incearca sa afle in prezent si daca apara si de bolile de inima, diabet si Alzheimer.

Cercetatorul Bharat Aggarwal spune chiar ca acest ingredient poate fi folosit in viitor si ca remediu pentru cancer, in special cel de colon, prostata si de san. Investigatiile preliminare arata ca substantele din turmeric inhiba cresterea celulelor tumorale.

 

Ardeiul iute

Merge bine cu ghimbir, ciocolata, fasole si carne de vita, accelerand foarte mult metabolismul. El creaza o senzatie de caldura in corp, desi in mod ironic el declanseaza o racire a intregului sistem.

Capsaicina, o substanta activa aflata in ardeiul iute, revitalizeaza metabolismul si ajuta la arderea rapida a grasimilor. Ea reduce si riscul dezvoltarii ulcerului si creste abilitatea stomacului de a rezista infectiilor. Te scapa si de durerile de stomac si tine colesterolul in frau, astfel incat arterele nu se infunda cu depuneri.

 

Ghimbirul

Ghimbirul poate fi asociat cu sosul de soia, zeama de lamaie, ardeiul iute si chiar usturoiul. Calmeaza durerile de stomac si pe cele provocate de artrita, fiind folosit de mult timp in medicina populara.

In cadrul unui studiu recent, persoanele care au luat capsule cu ghimbir timp de 11 zile, imediat dupa ce au facut sport, au resimtit cu 25% mai putina durere musculara decat anterior, fiind mai apte sa desfasoare exercitii fizice fata de restul subiectilor, care nu au beneficiat de acest ingredient.

Alt studiu a demonstrat ca extractul de ghimbir, odata injectat, ajuta la calmarea osteoartritei.

Nici reputatia sa de pansament stomacal nu este de neglijat, ajutand si in caz de greturi matinale si dupa tratamentele cu chimioterapie. Este indicata folosirea capsulelor din ghimbir si pentru raul de masina.

 

Scortisoara

Scortisoara face pereche buna cu nucsoara, ciocolata, fructele si nucile. Stabilizeaza nivelul zaharului din sange si a fost laudata, pe vremuri, de insusi regele Solomon pentru abilitatea sa de a creste apetitul si a ameliora indigestia.

Cateva studii arata ca adaugand scortisoara la mancare, pana la o lingurita pe zi, dar si folosind-o sub forma de capsule, oamenii pot fi mai feriti de diabetul de tip 2, datorita faptului ca se tine sub control nivelul de zahar din sange. (ziare.com)

" title="Stiri despre

Mai ales in India se pune foarte mare accent pe mirodenii, acestea nelipsind din mancare si fiind un veritabil scut in fata bolilor de inima sau cancerului. Atunci cand ele lipsesc din alimentatie, corpul este privat de elemente esentiale, care pot oferi si protectie in fata bolilor. Iata care sunt cele mai bune mirodenii, care nu ar trebui sa lipseasca din mancarea ta zilnica, potrivit Eating Well:

 

Salvia

Merge bine in combinatie cu patrunjelul, rozmarinul si cimbrul si este buna pentru memorie si tratarea gatului inflamat si dureros. Specialistii recomanda ceaiul din salvie si pentru durerile de stomac. Un studiu recent a aratat ca in mod clar salvia ajuta atunci cand o persoana are "rosu in gat", calmand foarte rapid durerea.

Planta previne si boala Alzheimer atunci cand este consumata in mod regulat, mentinand sanatatea celulelor, mai ales pe cele esentiale in procesul de memorare si invatare. In alt studiu in care au fost implicati studenti s-a constatat ca cei carora le erau administrate capsule cu exctract de salvie s-au descurcat mai bine la testele de memorie.

 

Rozmarinul

Se potriveste foarte bine la gust cu cartofii, citricele, mierea, usturoiul, ceapa si ardeiul iute, putand face foarte bine pereche cu acestea in mancare. Acesta imbunatateste puterea de concentrare si elimina mare parte din bacteriile ce pot fi intalnite in alimente.

Nu degeaba in Grecia antica inteleptii purtau ghirlande de rozmarin care ii ajutau sa studieze mai intens. Un studiu recent a aratat ca ingredientul imbunatateste intr-adevar memoria, testele de perspicacitate efectuate demonstrand o capacitate de invatare superioara in cazul persoanelor care folosesc in mod frecvent acest ingredient.

Rozmarinul este folosit adesea pentru marinarea carnii de pui si vita, acest lucru avand o explicatie logica: este plin de antioxidanti care distrug bacteriile si previn alterarea mancarii. Cercetatorii de la Universitatea din Kansas spun ca prin adaugarea rozmarinului la carnea de vita se previne formarea de amine heterociclice, acestia fiind niste compusi cancerigeni care se produc atunci cand carnea este fripta, prajita si chiar fiarta.

 

Turmericul

Turmericul poate sa fie foarte bine asociat cu usturoi, zeama de lamaie sau coriandru. Ajuta la scaderea inflamatiilor si inhiba cresterea tumorilor.

In India, pasta din turmeric se aplica pe rani pentru a se vindeca mai repede, iar unii oameni beau ceai din aceasta planta pentru vindecarea problemelor respiratorii. Curcumina, ingredient activ continut, trateaza durerile provocate de artrita, ranile survenite in urma unor lucrari dentare, dar cercetatorii incearca sa afle in prezent si daca apara si de bolile de inima, diabet si Alzheimer.

Cercetatorul Bharat Aggarwal spune chiar ca acest ingredient poate fi folosit in viitor si ca remediu pentru cancer, in special cel de colon, prostata si de san. Investigatiile preliminare arata ca substantele din turmeric inhiba cresterea celulelor tumorale.

 

Ardeiul iute

Merge bine cu ghimbir, ciocolata, fasole si carne de vita, accelerand foarte mult metabolismul. El creaza o senzatie de caldura in corp, desi in mod ironic el declanseaza o racire a intregului sistem.

Capsaicina, o substanta activa aflata in ardeiul iute, revitalizeaza metabolismul si ajuta la arderea rapida a grasimilor. Ea reduce si riscul dezvoltarii ulcerului si creste abilitatea stomacului de a rezista infectiilor. Te scapa si de durerile de stomac si tine colesterolul in frau, astfel incat arterele nu se infunda cu depuneri.

 

Ghimbirul

Ghimbirul poate fi asociat cu sosul de soia, zeama de lamaie, ardeiul iute si chiar usturoiul. Calmeaza durerile de stomac si pe cele provocate de artrita, fiind folosit de mult timp in medicina populara.

In cadrul unui studiu recent, persoanele care au luat capsule cu ghimbir timp de 11 zile, imediat dupa ce au facut sport, au resimtit cu 25% mai putina durere musculara decat anterior, fiind mai apte sa desfasoare exercitii fizice fata de restul subiectilor, care nu au beneficiat de acest ingredient.

Alt studiu a demonstrat ca extractul de ghimbir, odata injectat, ajuta la calmarea osteoartritei.

Nici reputatia sa de pansament stomacal nu este de neglijat, ajutand si in caz de greturi matinale si dupa tratamentele cu chimioterapie. Este indicata folosirea capsulelor din ghimbir si pentru raul de masina.

 

Scortisoara

Scortisoara face pereche buna cu nucsoara, ciocolata, fructele si nucile. Stabilizeaza nivelul zaharului din sange si a fost laudata, pe vremuri, de insusi regele Solomon pentru abilitatea sa de a creste apetitul si a ameliora indigestia.

Cateva studii arata ca adaugand scortisoara la mancare, pana la o lingurita pe zi, dar si folosind-o sub forma de capsule, oamenii pot fi mai feriti de diabetul de tip 2, datorita faptului ca se tine sub control nivelul de zahar din sange. (ziare.com)

">

Mai ales in India se pune foarte mare accent pe mirodenii, acestea nelipsind din mancare si fiind un veritabil scut in fata bolilor de inima sau cancerului. Atunci cand ele lipsesc din alimentatie, corpul este privat de elemente esentiale, care pot oferi si protectie in fata bolilor. Iata care sunt cele mai bune mirodenii, care nu ar trebui sa lipseasca din mancarea ta zilnica, potrivit Eating Well:

 

Salvia

Merge bine in combinatie cu patrunjelul, rozmarinul si cimbrul si este buna pentru memorie si tratarea gatului inflamat si dureros. Specialistii recomanda ceaiul din salvie si pentru durerile de stomac. Un studiu recent a aratat ca in mod clar salvia ajuta atunci cand o persoana are "rosu in gat", calmand foarte rapid durerea.

Planta previne si boala Alzheimer atunci cand este consumata in mod regulat, mentinand sanatatea celulelor, mai ales pe cele esentiale in procesul de memorare si invatare. In alt studiu in care au fost implicati studenti s-a constatat ca cei carora le erau administrate capsule cu exctract de salvie s-au descurcat mai bine la testele de memorie.

 

Rozmarinul

Se potriveste foarte bine la gust cu cartofii, citricele, mierea, usturoiul, ceapa si ardeiul iute, putand face foarte bine pereche cu acestea in mancare. Acesta imbunatateste puterea de concentrare si elimina mare parte din bacteriile ce pot fi intalnite in alimente.

Nu degeaba in Grecia antica inteleptii purtau ghirlande de rozmarin care ii ajutau sa studieze mai intens. Un studiu recent a aratat ca ingredientul imbunatateste intr-adevar memoria, testele de perspicacitate efectuate demonstrand o capacitate de invatare superioara in cazul persoanelor care folosesc in mod frecvent acest ingredient.

Rozmarinul este folosit adesea pentru marinarea carnii de pui si vita, acest lucru avand o explicatie logica: este plin de antioxidanti care distrug bacteriile si previn alterarea mancarii. Cercetatorii de la Universitatea din Kansas spun ca prin adaugarea rozmarinului la carnea de vita se previne formarea de amine heterociclice, acestia fiind niste compusi cancerigeni care se produc atunci cand carnea este fripta, prajita si chiar fiarta.

 

Turmericul

Turmericul poate sa fie foarte bine asociat cu usturoi, zeama de lamaie sau coriandru. Ajuta la scaderea inflamatiilor si inhiba cresterea tumorilor.

In India, pasta din turmeric se aplica pe rani pentru a se vindeca mai repede, iar unii oameni beau ceai din aceasta planta pentru vindecarea problemelor respiratorii. Curcumina, ingredient activ continut, trateaza durerile provocate de artrita, ranile survenite in urma unor lucrari dentare, dar cercetatorii incearca sa afle in prezent si daca apara si de bolile de inima, diabet si Alzheimer.

Cercetatorul Bharat Aggarwal spune chiar ca acest ingredient poate fi folosit in viitor si ca remediu pentru cancer, in special cel de colon, prostata si de san. Investigatiile preliminare arata ca substantele din turmeric inhiba cresterea celulelor tumorale.

 

Ardeiul iute

Merge bine cu ghimbir, ciocolata, fasole si carne de vita, accelerand foarte mult metabolismul. El creaza o senzatie de caldura in corp, desi in mod ironic el declanseaza o racire a intregului sistem.

Capsaicina, o substanta activa aflata in ardeiul iute, revitalizeaza metabolismul si ajuta la arderea rapida a grasimilor. Ea reduce si riscul dezvoltarii ulcerului si creste abilitatea stomacului de a rezista infectiilor. Te scapa si de durerile de stomac si tine colesterolul in frau, astfel incat arterele nu se infunda cu depuneri.

 

Ghimbirul

Ghimbirul poate fi asociat cu sosul de soia, zeama de lamaie, ardeiul iute si chiar usturoiul. Calmeaza durerile de stomac si pe cele provocate de artrita, fiind folosit de mult timp in medicina populara.

In cadrul unui studiu recent, persoanele care au luat capsule cu ghimbir timp de 11 zile, imediat dupa ce au facut sport, au resimtit cu 25% mai putina durere musculara decat anterior, fiind mai apte sa desfasoare exercitii fizice fata de restul subiectilor, care nu au beneficiat de acest ingredient.

Alt studiu a demonstrat ca extractul de ghimbir, odata injectat, ajuta la calmarea osteoartritei.

Nici reputatia sa de pansament stomacal nu este de neglijat, ajutand si in caz de greturi matinale si dupa tratamentele cu chimioterapie. Este indicata folosirea capsulelor din ghimbir si pentru raul de masina.

 

Scortisoara

Scortisoara face pereche buna cu nucsoara, ciocolata, fructele si nucile. Stabilizeaza nivelul zaharului din sange si a fost laudata, pe vremuri, de insusi regele Solomon pentru abilitatea sa de a creste apetitul si a ameliora indigestia.

Cateva studii arata ca adaugand scortisoara la mancare, pana la o lingurita pe zi, dar si folosind-o sub forma de capsule, oamenii pot fi mai feriti de diabetul de tip 2, datorita faptului ca se tine sub control nivelul de zahar din sange. (ziare.com)

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii