ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
21-03-2013, ora 15:20

Concursul national in limba franceza „Jeu par le francais”, la Iasi

Articol de Madalina Irimia

La sfarsitul acestei saptamani, la Iasi se desfasoara Concursul national in limba franceza „Jeu par le francais”, initiat de Inpectoratul Scolar Judetean Iasi, in contextul Lunii Francofoniei, fiind un eveniment asteptat cu bucurie de pasionatii limbii franceze.

Dupa ce, la inaugurarea de anul trecut, evenimentul s-a bucurat de un real succes, avand in vedere ca au participat peste 400 de elevi din mai multe judete ale Moldovei, anul acesta peste 600 de elevi din Iasi, Bacau, Botosani, Bihor, Covasna, Suceava si Vaslui au aplicat cu entuziasm pentru cea de-a doua editie, organizata de catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Asociatia Romana a Profesorilor de Limba Franceza, cu sprijinul Serviciilor Culturale de pe langa Ambasada Frantei si al U.S.L.I.P. Initiat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

Structurat in opt mari sectiuni: interpretare vocala, interpretare dramatica, recitare, monolog cu subiect cunoscut, monolog cu subiect la prima vedere, joc de rol, scurt metraj si imagine comentata, concursul se desfasoara duminica, 24 martie, incepand cu ora 10.00, fiind gazduit cu generozitate de Colegiul National. Toti elevii vor primi diplome si premii de participare, iar pentru ocupantii locurilor I, II si III sunt rezervate surprize speciale.

La cererea profesorilor si a elevilor, incepand cu aceasta editie concursul isi deschide portile si pentru limba italiana – Impariamo l'italiano giocando – dar si pentru limba spaniola – Aprender español jugando.

Foto: serc.carleton.edu

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii