A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720191400.6894.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Concursul National de Canto „Achim Stoia”, la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
26-04-2012, ora 05:31

Concursul National de Canto „Achim Stoia”, la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Colegiul National de Arta „Octav Bancila” din Iasi organizeaza in perioada 4-6 mai Concursul National de Canto „Achim Stoia”, editia a III-a, adresat elevilor care studiaza canto in liceele si colegiile din tara.

In anul 2010, prima editie a concursului a aparut din dorinta de a onora numele marelui compozitor, dirijor si profesor Achim Stoia la implinirea unui secol de la nastere. Ne propunem ca prin aceasta competitie sa dam posibilitatea elevilor din toata tara sa-si demonstreze calitatile vocale si interpretative, cunoscand astfel muzica romaneasca atat de valoroasa, dar din pacate pe nedrept marginalizata”, informeaza organizatorii.

Personalitate marcanta a vietii muzicale iesene, Achim Stoia a desfasurat multiple activitati, cum ar fi: folclorist, profesor, compozitor, dirijor de cor si orchestra, conducator si organizator de institutii artistice. Filarmonica Moldova Iasi, Universitatea de Arte „George Enescu” si Colegiul National de Arta „Octav Bancila”, ii pastreaza o amintire deosebita si o profunda recunostinta pentru toata activitatea depusa.

Muzica vocala pe care a compus-o, cuprinde printre altele, lieduri si prelucrari de folclor, lucrari de o deosebita valoare artistica, din pacate mai putin cunoscute si interpretate. O parte dintre ele sunt accesibile elevilor de liceu, acestia avand posibilitatea de a se apropia astfel de valorile muzicii romanesti.

Manifestarile se vor desfasura in sala Millo a Colegiului National de Arta „Octav Bancila” dupa urmatorul program:

4 mai orele 17 – Festivitatea de deschidere.

5 mai incepand cu orele 11 concursul

6 mai orele 11 – Festivitatea de decernere a premiilor.

Foto: dipity.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Daniela,  05.08.2012 11:17

Vreau sa ma inscriu la conta

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii