ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
21-03-2013, ora 10:00

Concurs interjudetean de pian la Colegiul de Arta "Octav Bancila"

Articol de Alexandra Stefanescu

In intervalul 22-23 martie 2013, la Colegiul National de Arta “O. Bancila” din Iasi are loc cea de-a treia editie a Concursului National de Interpretare Pianistica „Piano ArtIs”, realizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Universitatea de Arte „George Enescu”.

Competitia cuprinde patru sectiuni, incepand cu prescolari si terminand cu ciclul liceal, regulamentul impunand interpretarea unui repertoriu edificator sub aspect tehnic si expresiv.

Concursul „Piano ArtIs”a luat fiinta in anul 2011, la initiativa catedrei de pian a Colegiului National de Arta Octav Bancila si a profesoarelor Carmen Soltuz (sef de catedra) si Roxana Ota, ajungand astazi la o larga amploare la nivel national. In acest an s-au inscris aproximativ 70 de elevi din orase precum Bucuresti, Ploiesti, Sighetul Marmatiei, Tulcea, Cluj, Bacau, Roman, Suceava sau Piatra Neamt. De asemenea, asa cum s-a intamplat in fiecare an, suntem bucurosi sa avem printre candidati si elevi din Republica Moldova.

Membrii juriului,personalitati marcante ale pedagogiei pianistice romanesti, provin din cele mai importante centre culturale ale tarii: Bucuresti, Cluj si Iasi.

Manifestarea ce se va desfasura in Sala de Festivitati a Colegiului National de Arta „Octav Bancila” incepe vineri, 22 martie, la ora 9.00 si se va incheia sambata, 23 martie, la ora 16.00, cu festivitatea de premiere si cu gala laureatilor.

     
Tag-uri: concurs, pian, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii