ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-02-2012, ora 11:40

Comerciantii care vand alcool minorilor, amendati de Politia Locala Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

In ultimele zile, politistii locali din cadrul Biroului Control Activitati Comerciale au desfasurat mai multe actiuni de control in randul magazinelor care isi desfasoara activitatea in apropierea institutiilor de invatamant.

Aceste controale au avut scopul de a verifica daca sunt respectate prevederile legale cu privire la servirea de bauturi alcoolice catre minori.

Astfel au fost verificati peste 30 de agenti economici din zona cartierelor Bularga si Nicolina in urma carora au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale. Dintre acestea cele mai multe nereguli au fost constatate cu privire la servirea minorilor cu bauturi alcoolice.

Opt lucratori comerciali au fost sanctionati contraventional conform Legii nr. 61/1991, rep., cu amenzi cuprinse in cuprinse intre 100 si 500 lei, deoarece la momentul controlului in incinta societatilor au fost depistati mai multi minori in timp ce erau serviti cu bauturi alcoolice. Avand in vedere faptul ca tinerii identificati lipseau de la orele de curs, acestia au fost condusi la unitatea de invatamant pe care o frecventeaza, urmand a fi informata conducerea institutiei cu privire la aspectele constatate.

De asemenea, 4 agenti economici au fost sanctionati contraventional conform Legii 12/1990 rep. privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, deoarece la data controlului nu detineau la punctul de lucru documentele de functionare. Cu prilejul verificarilor efectuate de catre lucratorii institutiei noastre au fost identificate si 3 societati comerciale care isi desfasurau activitatea fara a detine autorizatie eliberata de catre Primaria Municipiului Iasi, ocazie cu care au fost sanctionate contraventional conform H.C.L.M. Iasi 120/ 2007”, informeaza reprezentantii Politiei Locale.

Aceste actiuni de control vor continua si in perioada urmatoare la toate societatile comerciale care isi desfasoara activitatea in apropierea unitatilor de invatamint.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii