A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719980727.6047.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Colegiul Tehnic de Transporturi Iasi va derula un proiect Comenius in programul Lifelong Lerning : Prosocializare prin sport: PS SPORT CLUB
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
27-01-2012, ora 08:05

Colegiul Tehnic de Transporturi Iasi va derula un proiect Comenius in programul Lifelong Lerning : Prosocializare prin sport: PS SPORT CLUB

Articol de Madalina Irimia

In intervalul 12-16 Ianuarie, Colegiul Tehnic de Transporturi Cai Ferate Iasi a semnat contractul cu institutia coordonatoare din Citta di Castello si consortiul european pentru derularea proiectului Comenius Multilateral “Prosociality Sport Club – Prosociality for Integration and Multiculturalism Lifelong Learning” aprobat de Bruxelles.

Proiectul se incadreaza in programul Lifelong Learning si vizeaza urmatoarele faze:

-Faza de cercetare : Abordari prosociale si metodologia de investigare a legaturii dintre lipsa de competente sociale si abandonul scolar timpuriu in cazul grupurilor tinta vulnerabile. Pentru cercetare, se va investiga educatia in medii multietnice, multiculturale si situatia de abandon scolar, in invatamantul secundar, in cazul anumitor grupuri tinta : elevii care locuiesc in medii sarace (Romania si Bulgaria), elevii afectati de discriminare, homofobie, sau care traiesc in localitati marginale rurale (Italia), elevi care fac parte din minoritati etnice sau grupuri religioase (Grecia), elevii care provin din familii de imigranti (Olanda), elevii din minoritatea roma (Lituania), si elevii ce provin din a doua generatie de imigranti (Spania). Pentru aceasta cercetare se va studia integrarea elevilor in mediul social prin sport.

- Faza de concepere si realizare : Crearea unui model pedagogic si didactic de prosocializare prin sport in ideea dobandirii de catre elevi, a competentelor sociale care permit indivizilor “sa convietuiasca” si care cuprind competente interpersonale, interculturale, sociale si civice. Competentele sociale reflecta adaptarea la mediul familial, scolar, la locul de munca, la societate in general, dar reflecta si anumite aspecte precum empatia, autocontrolul, increderea, respectul pentru ceilalti sau angajamentul civic.

- Faza de experiment: Fiecare partener va stabili o baza de date cuprinzand 4 scoli partenere, 100-150 elevi si 4 experti in domeniul sportului. Pentru crearea modelului didactic de prosocializare prin sport, institutiile partenere vor alege mai multe echipe sportive si separat elevi ce practica sporturi individuale, pentru a realiza filme ce vor surprinde aspecte prosociale. Separat, expertii intr-un scurt metraj vor prezenta din propria experienta, corectarea la elevi a unor comportamente violente prin sport. Se va avea in vedere monitorizarea unor echipe sportive unde sunt inclusi elevi din grupul tinta specificat mai sus.

- Faza finala TV SHOW va exemplifica aspecte europene semnificative din timpul competitiilor sportive.

Proiectul PS CLUB intentioneaza sa defineasca si sa experimenteze un model de predare si invatare bazat pe teoria prosocializarii. Abordarea prosociala va sprijini lupta impotriva unui abandon scolar timpuriu, de catre grupuri cu risc de marginalizare. In acest fel, proiectul va incerca, de asemenea, sa verifice daca acest model poate fi folosit pentru a evita asa-numitele "conflicte de invatamant". Aceasta perspectiva va fi verificata in domeniul relatiei dintre sport si educatie.

Obiectivele specifice ale proiectului vizeaza:

- Realizarea unei scheme didactice definite ca "PFSC factori de protectie sociala si competente model", pentru a crea sau consolida competentele sociale la elevi si pentru a stabili un model comun de predare prosocial avand in vedere copiii cu probleme de integrare. In aceasta perspectiva, integrarea si marginalizarea nu sunt doar probleme ale unui profesor sau ale unui director, ci si ale intregii comunitati educationale.

- Realizarea si experimentarea unui model de educare a comunitatii si verificarea eficacitatii acestui model, in domeniul educatiei prin sport. PS Club Sport isi propune sa creeze pentru competitii un "Cod comunitar”.

- Experimentarea de catre profesori a unui protocol de educatie sportiva . Scoala poate reprezenta pentru antrenorii de sport – unii voluntari, un furnizor strategic de educatie care poate reduce considerabil fenomenul conflictual.

Pentru a avea o documentare interesanta a rezultatelor se vor filma o parte din activitatile sportive, intercalate cu interviuri, cu scopul de a produce un Show TV European.

Partenerii sunt: Centro Studi e Formazione Villa Montesca – Italia (coordonator), Ellinogermaniki Agogi (Grecia), “Hristo Smirnenski” Brezovo Bulgaria, Centrul Comunitatii Rome din Lituania, Fundatia Stichting HVO & APS Olanda, Centrul Educational al Confederatiei Spaniole CECE si partenerul asociat pentru documentarul TV, Aliberti Editore Italia.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii