A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719988981.8493.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Colegiul Medicilor despre propunerea coplatii de catre FMI: „Peste 80% din cetatenii Romaniei nu vor putea sa aiba acces la servicii spitalicesti”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
29-01-2013, ora 17:32

Colegiul Medicilor despre propunerea coplatii de catre FMI: „Peste 80% din cetatenii Romaniei nu vor putea sa aiba acces la servicii spitalicesti”

Articol de Diana Dumitriu

Colegiul Medicilor din Romania este stupefiat de declaratia lui Erik de Vrijer, seful Fondului Monetar International in Romania privind propunerea ca acel cuantum al coplatii sa fie de 10 lei pe zi pe perioada internarii.

In replica, reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania fac urmatoarele precizari:

1. Dl. Erik de Vrijer nu are nici un fel de expertiza in ceea ce priveste functionarea sistemelor de sanatate si denota o conceptie, potrivit careia o tara este formata din cifre si nu din oameni.

2. In conditiile in care o asemenea propunere ar fi acceptata de catre Guvernul Romaniei, peste 80% din cetatenii Romaniei nu vor putea sa aiba acces la servicii spitalicesti sau acest acces va fi insotit de eforturi supraomenesti. De exemplu, un salariat cu salariu de 800 lei, pentru o spitalizare de scurta durata, va fi trebui sa puna la dispozitie o suma consierabila din venitul sau.

3. Atragem atentia Guvernului Romaniei ca o asemenea abordare este neconstitutionala si inumana. Colegiul Medicilor din Romania isi exprima speranta ca astfel de masuri aberante nu vor fi acceptate. Nici un fel de ajutoare financiare nu justifica o politica impotriva cetateanului.

Foto: antena3.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii