A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720043436.9927.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru vrea facilitati fiscale pentru a creste natalitatea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
05-09-2012, ora 16:19

Ciuhodaru vrea facilitati fiscale pentru a creste natalitatea

Articol de Diana Dumitriu

Doctorul Tudor Ciuhodaru condamna parlamentarii ca fug dupa functii in timp ce sute de proiecte legislative sunt blocate in Parlament. Deputatul cere ca legi precum desfiintarea coplatii sau cele privind stimularea natalitatii sa fie adoptate in regim de urgenta, motiv pentru care va depune un nou proiect legislativ ce vizeaza stimularea natalitatii cuplurilor care muncesc prin facilitati fiscale corelate cu numarul de copii adusi pe lume.

Doctorul propune un plan national de stimulare a natalitatii prin care masurile de austeritate vor fi inlocuite de cele menite sa asigure prosperitatea fara de care vom fi mai putin cu 20% si vom conta mai putin in Europa.

Batalia pentru functii a atins proportii inadmisibile. Sute de proiecte legislative sunt blocate iar in tot acest timp devenim din ce in ce mai mici. Rezultatele recensamantului sunt ingrijoratoare pentru ca suntem cu doua milioane mai putini iar prognozele arata o tendinta constanta la scadere. Pana in 2060 vom fi cu 20% mai putini si, ne place sau, nu, contam in Europa pentru ca suntem o tara suficient de mare aflata pe locul sapte ca numar de locuitori ”, considera Tudor Ciuhodaru.

El a gasit si cauzele acestei situatii. Pentru el cauzele sunt multiple si tin si de masurile de austeritate ce au inghetat natalitatea. Mamele au fost fortate sa opteze intre un concediu de doi ani pentru cresterea copilului cu o indemnizatie maxima plafonata la 1.200 lei sau un concediu de un an, cu o indemnizatie maxima de 3.400 lei la care se adauga o prima lunara de 500 lei, pentru intregul interval de pana la 24 de luni iar indemnizatiile de nastere au fost si ele reduse.

In loc sa se certe pentru functii parlamentarii pot adopta in regim de urgenta proiectul legislativ pe care il voi depune in parlament ce vizeaza stimularea natalitatii cuplurilor care muncesc prin facilitati fiscale corelate cu numarul de copii adusi pe lume”, spune Ciuhodaru.

Potrivit proiectului, cei care muncesc si au un copil vor beneficia de scutirea impozitului pe locuinta, la doi copii vor avea suplimentar scutire de impozit pe venit, iar la trei vor putea beneficia de un credit ipotecar garantat de stat pentru achizitionarea unei locuinte. Creditul ipotecar va fi sustinut de sumele colectate din taxa pe marile averi iar celelelate masuri nu necesita surse de finantare suplimentare.

Situatia actuala cere astfel de masuri menite sa asigure prosperitatea, care se pot institui in conditiile in care am beneficia de un alt fel de gandire practica si aplicata la nevoile romanilor, straina de interesele de partid sau functii parlamentare”, considera doctorul deputat Tudor Ciuhodaru.

Foto: politicalocala.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii