A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865969.7373.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru cere scaderea varstei de pensionare a femeilor cu cel putin doi ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-04-2014, ora 14:35

Ciuhodaru cere scaderea varstei de pensionare a femeilor cu cel putin doi ani

Articol de Alexandra Stefanescu

Doctorul Tudor Ciuhodaru condamna masurile guvernamentale de crestere a varstei de pensionare la femei la 65 de ani adoptate in Senat. Deputatul a depus un proiect legislativ prin care vrea reducerea cu cate doi ani a varstei de pensionare a mamelor pentru fiecare copil nascut. Motivatia unui astfel de demers este legata atat de speranta de viata redusa a femeilor din Romania cat si faptului ca tot mai multe femei care muncesc renunta sau amana aducerea pe lume a unui copil, pe baza unor considerente economice.

Guvernantii au decis sa pedepseasca femeile care muncesc. Cresterea varstei de pensionare a femeilor la 65 inseamna tot o taiere de pensii si impune o noua curba de sacrificiu in randul femeilor. Nu pot accepta ca intr-o tara cu una din cele mai reduse speranta de viata sa se impuna astfel de masuri doar pentru ca puternicii zilei nu vor sau nu pot sa plateasca pensiile. Este discutabila si eficienta economica a unor astfel de masuri pentru ca la 65 de ani, dupa ce ai adus pe lume si crescut unul sau mai multi copii, rezervele biologice nu mai permit o activitate eficienta in multe sectoare de activitate. Ma pot intreba cum va alerga intr-o unitate de primire a urgentelor o asistenta sau o doctorita de 65 de ani sau cat de urgente vor fi interventiile salvarii? Nici impactul asupra natalitatii nu a fost evaluat. In Romania se inregistreaza un declin demografic care va fi accentuat de astfel de masuri. De aceea am initiat un proiect legislativ ce ofera tuturor femeilor care au muncit si au realizat stagiul complet de cotizare la sistemul de pensii dreptul de a beneficia de reducerea varstei de pensionare cu cate 2 ani pentru fiecare copil nascut si crescut in familie. Dorim sa corectam forma actuala a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice ce nu mai prevede posibilitatea reducerii varstei standard de pensionare pentru femeile care au realizat stagiul complet de cotizare in functie de numarul de copii nascuti asa cum prevedea vechea lege 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale”, a declarat Tudor Ciuhodaru.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii