A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866080.4174.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru: “Solutia la scumpirea gazelor-triplarea redeventei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-06-2013, ora 16:10

Ciuhodaru: “Solutia la scumpirea gazelor-triplarea redeventei”

Articol de Alexandra Stefanescu

Doctorul Tudor Ciuhodaru considera cresterea pretului la gaze drept un pericol pentru viata multor familii de romani. Deputatul apreciaza ca cetatenii vor fi afectati direct prin reducerea bugetului familiei si scaderea nivelului de trai cat si indirect prin afectarea industriei.

Deputatul va depune un proiect legislativ prin care se tripleaza redeventa, a taxei pentru extractia zacamintelor naturale de catre firme private, iar sumele obtinute vor fi utilizate pentru sprijinirea celor cu venituri reduse dar si a industriei romanesti cat si a sistemului de sanatate si invatamantului.

Platim cu resursele noastre naturale si din buzunarul nostru profitul firmelor straine. Avem unele dintre cele mai mici taxe pentru extragerea resurselor naturale situate intre 3,5 si 13,5% iar miliardele de euro pierdute ar putea asigura cu usurinta calitatea sanatatii sau invatamantului din Romania.

Marea privatizare a resurselor minerale romanesti a dus la incasari anuale de doar un miliard de euro din redeventele miniere si petroliere.Cei mai multi bani rezultati din extractie s-au dus, desigur, la firmele care exploateaza zacamintele. Doar OMV Petrom a obtinut profituri de aproape doua miliarde de euro, in 2011 si 2012, ani de criza in care nivelul de trai al romanilor a suferit din greu.

Cum ar fi fost daca Romania ar fi incasat de trei sau patru ori mai mult inca din 2004? Cu peste 20 de miliarde de euro incasate am fi putut asigura cu usurinta sanatatea, invatamantul si stimularea natalitatii in aceasta tara. Voi propune un proiect de act normativ prin care se va asigura cel putin triplarea acestei redevente in asa fel incat romanii sa poata benefica in mod real de resursele naturale ale propriei tari”, a declarat medicul iesean.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii