A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661839.3771.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciuhodaru: “Guvernul ne polueaza, guvernul ne taxeaza”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
15-03-2013, ora 11:06

Ciuhodaru: “Guvernul ne polueaza, guvernul ne taxeaza”

Articol de Madalina Irimia

Doctorul Tudor Ciuhodaru a depus un proiect legislativ privind abrogarea legii 9/2012. Proiectul legislativ va intra in dezbaterea Senatului ca prima camera sesizata. Viceliderul grupului parlamentar PP-DD din Camera Deputatilor considera ca forma ca actuala a legii 9/2012 impune posesorilor de masini o noua taxa abuziva si discriminatorie cu impact negativ atat asupra veniturilor cetatenilor cat si varstei parcului auto si asupra mediului.

Deputatul cere actualilor guvernanti un pachet de masuri concrete de protectie a mediului care sa includa facilitati la achizitionarea de masini mai putin poluante si investitii in infrastructura rutiera.

,,Timbrul de mediu reprezinta un ambalaj frumos pentru o noua taxa auto. Guvernul ne obliga sa platim mai mult pentru a fi poluati mai mult. Aceeasi oameni care ne promiteau inainte de alegeri eliminarea oricarei taxe auto ne golesc astazi buzunarele printr-o taxa abuziva si discriminatorie si uita sa investeasca in drumuri sau sa ofere facilitati pentru cei care isi doresc o masina mai putin poluanta”, a declarat Ciuhodaru.

Medicul iesean sustine ca aceasta taxa are doar consecinte negative:

1. In loc sa stimuleze innoirea parcului auto, se incurajeaza achizitionarea de masini vechi si poluante non euro sau euro 1 si 2 la care timbrul de mediu este mai mic decat taxa de prima inmatriculare. La un parc auto de 5,4 milioane de masini, in mare parte imbatranit, avand inmatriculate 932000 de unitati mai vechi de 20 de ani, 1,3 milioane de unitati vechi de 6-10 ani si doar 640000 de unitati de maxim doi ani vechime consecintele sunt previzibile: Romania risca sa devina debuseul si cimitirul masinilor vechi din intreaga UE si doar in 2012 s-a inregistrat o crestere de circa 85% a inmatricularilor de autoturisme vechi.

2. Impactul negativ asupra economiei se datoreaza incurajarii achizitionarii de masini vechi avand drept consecinte reducerea productiei si comercializarii de masini noi cu rasunet global asupra locurilor de munca si a economiei. Doar in primele sapte luni din 2012 vanzarile de masini noi au scazut cu 18,5%, ajungand la 50003 de unitati.

3. Este discriminatorie pentru ca:

a) functioneaza ca o protectie sociala pentru cei bogati care dau zeci de mii de euro pentru masini puternice care, prin consumul mare, sunt nocive pentru mediu, pentru ca acestia vor plati mai putin chiar decat cei care achizitioneaza o masina de oras de mic litraj.

b) taxeaza diferit vehicolele comerciale;

c) taxeaza suplimentar pe cei care au dat in judecata statul pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare platita inainte de 2007 pentru masinile euro 3 si 4;

4. Incalca normele europene fiind doar o taxa abuziva ce nu respecta principiul ,,poluatorul plateste” iar atacarea in instanta a unei taxe similare (cea de prima inmatriculare) a dus doar la:

a) restituirea acesteia in proportie de 99% din cazuri;

b) neajunsuri generate, la nivelul personalului de executie din institutiile statului, de depunerea „Cererii de restituire a sumelor stabilite de instantele judecatoreşti prin Decizii definitive şi irevocabile” si la nivelul personalului de conducere constand in generarea de costuri suplimentare uriase privind necesitatea infiintarii de birouri speciale si angajarii de personal pentru primirea si solutionarea acestor cereri, precum si obligativitatea platii de dobanzi fiscale la banii ce sunt restituiti catre persoane si, in unele cazuri, de daune colaterale moratorii sau cheltuieli de judecata stabilite prin instanta.

Foto: antena3.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii