ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
22-05-2014, ora 16:09

Cinci scoli din Iasi vor fi refacute cu fonduri europene

Articol de Cristian Amariei

Dupa ce Consiliul Local a aprobat in 15 aprilie 2014 proiectele de reabilitare cu fonduri europene a sase scoli din municipiul Iasi, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Est a dat unda verde dosarelor a cinci dintre acestea. O singura scoala din cele sase nu a obtinut inca avizul ADR Nord Est.

Proiectul de renovare a scolii Ion Simionescu nu a fost aprobat pentru ca antreprenorul si-a schimbat intre timp denumirea. Vom reglementa aceasta problema procedurala si vom reface proiectul”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Deocamdata, lucrarile care au primit avizul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est de a fi finantate cu bani europeni sunt reabilitarea caminului Colegiului Tehnic “Dimitrie Leonida” prin consolidarea structurii, recompartimentare interioara si construire sarpanta, extinderea corpului A la Liceul de Informatica “Grigore Moisil”, consolidarea, reabilitarea si reamenajarea Scolii primare Carol I (Colegiul Negruzzi) reabilitarea si modernizarea atelierelor – scoala, a corpurilor B si D ale scolii, a cantinei, a Corpului A, aferente Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi”, precum si consolidarea unui corp de cladire apartinand Scolii “Mihail Kogalniceanu”.

Acum urmeaza sa se desfasoare etapele procedurale pentru a obtine banii europeni”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Foto: infois.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii