A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1731893736.6801.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cele mai murdare obiecte pe care le atingi zilnic
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-07-2011, ora 15:32

Cele mai murdare obiecte pe care le atingi zilnic

Articol de Madalina Irimia

O persoana adulta poate atinge in jur de 30 obiecte intr-un singur minut, atunci cand se afla in spatii publice, lasand loc germenilor si bacteriilor sa se aseze pe piele. Fie ca este vorba de telefon, manere de usi, intrerupatoare, pixuri sau manerul din autobuz, toate reprezinta un pericol pentru sanatate.

Atunci cand nu poti evita aceste atingeri, ai grija sa te speli pe maini cat mai repede posibil si sa nu duci, intre timp, mana la gura sau nas.

Meniurile de la restaurant

Potrivit Msn.com, meniurile sunt pline de bacterii si nu foarte multa lume se spala pe maini dupa ce da comanda, desi urmeaza sa manance. Bacteriile si virusurile pot rezista 18 ore pe un obiect.

Daca e un local frecventat, sute de persoane au atins acele pagini inaintea ta, asa ca mergi la toaleta si spala-te pe maini dupa ce te hotarasti ce mananci, si nu inainte.

Feliile de lamaie din cocteil

Atunci cand comanzi o bautura ti se pune cate o felie de lamaie sau portocala pe marginea paharului. Din pacate, dupa cum arata un studiu din 2007, acestea sunt pline de bacterii, inclusiv E-coli, deoarece nu sunt manevrate cu atentie de catre cei care prepara sucurile ori cocteilurile.

Mai bine fereste-te de cele 26 microorganisme pe care le-ai putea ingera odata cu lamaia respectiva.

Recipientele pentru condimente

Acestea contin tot atatia germeni precum meniurile. Realitatea este ca nu foarte multi oameni se spala pe maini inainte sa manance. Asa ca foloseste un servetel umed pentru a dezinfecta recipientul.

Servetelele simple nu sunt de ajuns, caci sunt poroase si microbii trec prin ele.

Manerele de la toaleta

Fie ca nu se spala pe maini deloc sau nu folosesc sapun, multe persoane pleaca de la toaleta lasand microbi in urma lor.

Pentru a-i evita, deschide usa cu un prosop de hartie si arunca-l apoi. Chir daca ceilalti te vor privi putin ciudat, tu vei fi acela care nu se va imbolnavi.

Recipientul de sapun

Aproximativ 25% dintre recipientele de sapun sunt contaminate cu bacterii fecale. Acest lucru se intampla pentru ca ele nu sunt curatate frecvent, desi sunt atinse de maini murdare.

Dupa ce ai aplicat sapunul freaca bine mainile pentru macar 15-20 secunde si nu mai atinge cutia de sapun apoi.

Carucioarele de cumparaturi

Manerele de la carucioare sunt atinse de sute de maini zilnic si, dupa cum arata un studiu al Universitatii Arizona, sunt pline de bacterii. Sterge manerul cu un servetel dezinfectant inainte sa-l atingi si spala-te neaparat pe maini cand ajungi acasa.

In plus, evita raionul cu mostre gratuite de hrana, caci acestea nu sunt decat focare de infectie.

Toaletele din avion

Persoanele care zboara mult sunt de 100 de ori mai predispuse sa se imbolnaveasca decat cele care nu au acest obicei. Iar principala cauza este infestarea toaletelor din avion cu E-coli. Pentru a-ti proteja sanatatea, bea ceai verde.

Un studiu din 2007 al universitatii Florida arata ca oamenii care beau 3 cani de ceai verde pe zi timp de 4 luni au cu o treime mai putine raceli decat ceilalti.

Cabinetul doctorului

In timp ce astepti la doctor, esti tentat sa rasfoiesti revistele de pe masa sau sa-ti lasi copilul sa se joace cu jucariile de acolo. Gandeste-te cata lume bolnava pune mana pe acele obiecte.

Mai bine adu-ti revista de acasa, daca nu vrei sa te plictisesti, si evita sa atingi obiectele din incapere.(ziare.com)

     
Tag-uri:

O persoana adulta poate atinge in jur de 30 obiecte intr-un singur minut, atunci cand se afla in spatii publice, lasand loc germenilor si bacteriilor sa se aseze pe piele. Fie ca este vorba de telefon, manere de usi, intrerupatoare, pixuri sau manerul din autobuz, toate reprezinta un pericol pentru sanatate.

,

Atunci cand nu poti evita aceste atingeri, ai grija sa te speli pe maini cat mai repede posibil si sa nu duci, intre timp, mana la gura sau nas.

Meniurile de la restaurant

Potrivit Msn.com, meniurile sunt pline de bacterii si nu foarte multa lume se spala pe maini dupa ce da comanda, desi urmeaza sa manance. Bacteriile si virusurile pot rezista 18 ore pe un obiect.

Daca e un local frecventat, sute de persoane au atins acele pagini inaintea ta, asa ca mergi la toaleta si spala-te pe maini dupa ce te hotarasti ce mananci, si nu inainte.

Feliile de lamaie din cocteil

Atunci cand comanzi o bautura ti se pune cate o felie de lamaie sau portocala pe marginea paharului. Din pacate, dupa cum arata un studiu din 2007, acestea sunt pline de bacterii, inclusiv E-coli, deoarece nu sunt manevrate cu atentie de catre cei care prepara sucurile ori cocteilurile.

Mai bine fereste-te de cele 26 microorganisme pe care le-ai putea ingera odata cu lamaia respectiva.

Recipientele pentru condimente

Acestea contin tot atatia germeni precum meniurile. Realitatea este ca nu foarte multi oameni se spala pe maini inainte sa manance. Asa ca foloseste un servetel umed pentru a dezinfecta recipientul.

Servetelele simple nu sunt de ajuns, caci sunt poroase si microbii trec prin ele.

Manerele de la toaleta

Fie ca nu se spala pe maini deloc sau nu folosesc sapun, multe persoane pleaca de la toaleta lasand microbi in urma lor.

Pentru a-i evita, deschide usa cu un prosop de hartie si arunca-l apoi. Chir daca ceilalti te vor privi putin ciudat, tu vei fi acela care nu se va imbolnavi.

Recipientul de sapun

Aproximativ 25% dintre recipientele de sapun sunt contaminate cu bacterii fecale. Acest lucru se intampla pentru ca ele nu sunt curatate frecvent, desi sunt atinse de maini murdare.

Dupa ce ai aplicat sapunul freaca bine mainile pentru macar 15-20 secunde si nu mai atinge cutia de sapun apoi.

Carucioarele de cumparaturi

Manerele de la carucioare sunt atinse de sute de maini zilnic si, dupa cum arata un studiu al Universitatii Arizona, sunt pline de bacterii. Sterge manerul cu un servetel dezinfectant inainte sa-l atingi si spala-te neaparat pe maini cand ajungi acasa.

In plus, evita raionul cu mostre gratuite de hrana, caci acestea nu sunt decat focare de infectie.

Toaletele din avion

Persoanele care zboara mult sunt de 100 de ori mai predispuse sa se imbolnaveasca decat cele care nu au acest obicei. Iar principala cauza este infestarea toaletelor din avion cu E-coli. Pentru a-ti proteja sanatatea, bea ceai verde.

Un studiu din 2007 al universitatii Florida arata ca oamenii care beau 3 cani de ceai verde pe zi timp de 4 luni au cu o treime mai putine raceli decat ceilalti.

Cabinetul doctorului

In timp ce astepti la doctor, esti tentat sa rasfoiesti revistele de pe masa sau sa-ti lasi copilul sa se joace cu jucariile de acolo. Gandeste-te cata lume bolnava pune mana pe acele obiecte.

Mai bine adu-ti revista de acasa, daca nu vrei sa te plictisesti, si evita sa atingi obiectele din incapere.(ziare.com)

" title="Stiri despre

Atunci cand nu poti evita aceste atingeri, ai grija sa te speli pe maini cat mai repede posibil si sa nu duci, intre timp, mana la gura sau nas.

Meniurile de la restaurant

Potrivit Msn.com, meniurile sunt pline de bacterii si nu foarte multa lume se spala pe maini dupa ce da comanda, desi urmeaza sa manance. Bacteriile si virusurile pot rezista 18 ore pe un obiect.

Daca e un local frecventat, sute de persoane au atins acele pagini inaintea ta, asa ca mergi la toaleta si spala-te pe maini dupa ce te hotarasti ce mananci, si nu inainte.

Feliile de lamaie din cocteil

Atunci cand comanzi o bautura ti se pune cate o felie de lamaie sau portocala pe marginea paharului. Din pacate, dupa cum arata un studiu din 2007, acestea sunt pline de bacterii, inclusiv E-coli, deoarece nu sunt manevrate cu atentie de catre cei care prepara sucurile ori cocteilurile.

Mai bine fereste-te de cele 26 microorganisme pe care le-ai putea ingera odata cu lamaia respectiva.

Recipientele pentru condimente

Acestea contin tot atatia germeni precum meniurile. Realitatea este ca nu foarte multi oameni se spala pe maini inainte sa manance. Asa ca foloseste un servetel umed pentru a dezinfecta recipientul.

Servetelele simple nu sunt de ajuns, caci sunt poroase si microbii trec prin ele.

Manerele de la toaleta

Fie ca nu se spala pe maini deloc sau nu folosesc sapun, multe persoane pleaca de la toaleta lasand microbi in urma lor.

Pentru a-i evita, deschide usa cu un prosop de hartie si arunca-l apoi. Chir daca ceilalti te vor privi putin ciudat, tu vei fi acela care nu se va imbolnavi.

Recipientul de sapun

Aproximativ 25% dintre recipientele de sapun sunt contaminate cu bacterii fecale. Acest lucru se intampla pentru ca ele nu sunt curatate frecvent, desi sunt atinse de maini murdare.

Dupa ce ai aplicat sapunul freaca bine mainile pentru macar 15-20 secunde si nu mai atinge cutia de sapun apoi.

Carucioarele de cumparaturi

Manerele de la carucioare sunt atinse de sute de maini zilnic si, dupa cum arata un studiu al Universitatii Arizona, sunt pline de bacterii. Sterge manerul cu un servetel dezinfectant inainte sa-l atingi si spala-te neaparat pe maini cand ajungi acasa.

In plus, evita raionul cu mostre gratuite de hrana, caci acestea nu sunt decat focare de infectie.

Toaletele din avion

Persoanele care zboara mult sunt de 100 de ori mai predispuse sa se imbolnaveasca decat cele care nu au acest obicei. Iar principala cauza este infestarea toaletelor din avion cu E-coli. Pentru a-ti proteja sanatatea, bea ceai verde.

Un studiu din 2007 al universitatii Florida arata ca oamenii care beau 3 cani de ceai verde pe zi timp de 4 luni au cu o treime mai putine raceli decat ceilalti.

Cabinetul doctorului

In timp ce astepti la doctor, esti tentat sa rasfoiesti revistele de pe masa sau sa-ti lasi copilul sa se joace cu jucariile de acolo. Gandeste-te cata lume bolnava pune mana pe acele obiecte.

Mai bine adu-ti revista de acasa, daca nu vrei sa te plictisesti, si evita sa atingi obiectele din incapere.(ziare.com)

">

Atunci cand nu poti evita aceste atingeri, ai grija sa te speli pe maini cat mai repede posibil si sa nu duci, intre timp, mana la gura sau nas.

Meniurile de la restaurant

Potrivit Msn.com, meniurile sunt pline de bacterii si nu foarte multa lume se spala pe maini dupa ce da comanda, desi urmeaza sa manance. Bacteriile si virusurile pot rezista 18 ore pe un obiect.

Daca e un local frecventat, sute de persoane au atins acele pagini inaintea ta, asa ca mergi la toaleta si spala-te pe maini dupa ce te hotarasti ce mananci, si nu inainte.

Feliile de lamaie din cocteil

Atunci cand comanzi o bautura ti se pune cate o felie de lamaie sau portocala pe marginea paharului. Din pacate, dupa cum arata un studiu din 2007, acestea sunt pline de bacterii, inclusiv E-coli, deoarece nu sunt manevrate cu atentie de catre cei care prepara sucurile ori cocteilurile.

Mai bine fereste-te de cele 26 microorganisme pe care le-ai putea ingera odata cu lamaia respectiva.

Recipientele pentru condimente

Acestea contin tot atatia germeni precum meniurile. Realitatea este ca nu foarte multi oameni se spala pe maini inainte sa manance. Asa ca foloseste un servetel umed pentru a dezinfecta recipientul.

Servetelele simple nu sunt de ajuns, caci sunt poroase si microbii trec prin ele.

Manerele de la toaleta

Fie ca nu se spala pe maini deloc sau nu folosesc sapun, multe persoane pleaca de la toaleta lasand microbi in urma lor.

Pentru a-i evita, deschide usa cu un prosop de hartie si arunca-l apoi. Chir daca ceilalti te vor privi putin ciudat, tu vei fi acela care nu se va imbolnavi.

Recipientul de sapun

Aproximativ 25% dintre recipientele de sapun sunt contaminate cu bacterii fecale. Acest lucru se intampla pentru ca ele nu sunt curatate frecvent, desi sunt atinse de maini murdare.

Dupa ce ai aplicat sapunul freaca bine mainile pentru macar 15-20 secunde si nu mai atinge cutia de sapun apoi.

Carucioarele de cumparaturi

Manerele de la carucioare sunt atinse de sute de maini zilnic si, dupa cum arata un studiu al Universitatii Arizona, sunt pline de bacterii. Sterge manerul cu un servetel dezinfectant inainte sa-l atingi si spala-te neaparat pe maini cand ajungi acasa.

In plus, evita raionul cu mostre gratuite de hrana, caci acestea nu sunt decat focare de infectie.

Toaletele din avion

Persoanele care zboara mult sunt de 100 de ori mai predispuse sa se imbolnaveasca decat cele care nu au acest obicei. Iar principala cauza este infestarea toaletelor din avion cu E-coli. Pentru a-ti proteja sanatatea, bea ceai verde.

Un studiu din 2007 al universitatii Florida arata ca oamenii care beau 3 cani de ceai verde pe zi timp de 4 luni au cu o treime mai putine raceli decat ceilalti.

Cabinetul doctorului

In timp ce astepti la doctor, esti tentat sa rasfoiesti revistele de pe masa sau sa-ti lasi copilul sa se joace cu jucariile de acolo. Gandeste-te cata lume bolnava pune mana pe acele obiecte.

Mai bine adu-ti revista de acasa, daca nu vrei sa te plictisesti, si evita sa atingi obiectele din incapere.(ziare.com)

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii