A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664863.4575.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cel mai mic volum din Europa cu „Luceafarul”, expus la Palas, in cadrul Festivalului Florilor de Tei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-06-2015, ora 09:26

Cel mai mic volum din Europa cu „Luceafarul”, expus la Palas, in cadrul Festivalului Florilor de Tei

Articol de Madalina Irimia
In perioada 15 – 23 iunie 2015, Palas Mall va gazdui o parte dintre evenimentele din cadrul Festivalului Florilor de Tei, omagii aduse poetului Mihai Eminescu si Iasului.

Vineri, 19 iunie, parcul Palas va gazdui evenimente din cadrul Festivalului Florilor de Tei, organizat de Centrul Cultural International Iasi. De la ora 17.00 se organizeaza pentru copii un atelier de creat coronite din flori de tei. De la ora 18.00, publicul este invitat la spectacolul „Eminescu, Poetul Universal”, sustinut de Grupul de dans „Orfeas” al comunitatii elene din Iasi, iar de la ora 19.00 se desfasoara piesa de teatru „Commedia dell`Arte”, oferita de Liceul de Arta „Octav Bancila”.

Pana pe 23 iunie, in Atriumul Palas Mall, iesenii si nu numai vor putea admira o serie de lucrari impresionante cu tema eminesciana, atractia fiiind cel mai mic volum din Europa care cuprinde poezia „Luceafarul”. Cartea liliput are latimea si lungimea de 3 milimetri, a fost scrisa pe foite de bacnota a cate sase strofe si poate fi citita doar la microscop. La acest exponat s-a lucrat peste un an si opt luni. Cartea minuscula poate fi admirata in cadrul expozitiei „Eminescu in arta plastica” oferita de Galeriile Anticariat „Dumitru I. Grumazescu”, ca parte a Festivalului Florilor de Tei. Expozitia mai prezinta si medalii, monede, insigne, carti liliput, ilustrate, picturi pe panza sau pe carton cu portretul lui Mihai Eminescu sau ilustratie la opera sa, statuete si alte elemente care il au ca sursa de inspiratie pe marele poet. Vernisajul „Eminescu in arta plastica” va avea loc luni, 22 iunie, in Atriumul Palas Mall.

In aceeasi perioada, la etajul 1 al galeriei Palas Mall (zona magazinelor Nissa - Brise) iubitorii de arta se pot delecta cu expozitia grafica „Trecut-au anii”, semnata de Sergiu Pasciuc. Operele prezentate sunt un semn de multumire adus Iasului, surprinzand arhitectura cladirilor care au transformat orasul intr-un centru cultural - universitar. Imaginile sunt realizate printr-o tehnica mixta, care suprapune desenul cu instrumente diferite: creion, penita, acuarela, creioane colorate si chiar pix. Vernisajul va avea loc tot pe 22 iunie, de la ora 19.00, in Atriumul Palas Mall. Seara de luni va continua cu un eveniment liric eminescian, sustinut de soprana Nicoleta Maier, din Cluj-Napoca, si actorul Nicolae Ionescu, de la Teatrul National Iasi.

Cea de-a treia expozitie este „Batalia Florilor din Laredo – Spania, 106 ani de istorie”, care poate fi admirata la etajul galeriei Palas Mall (zona magazinului Otter), pana pe 23 iunie. Expozitia este realizata cu sprijinul artistilor fotografi spanioli din Laredo.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii