A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835184.8527.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cel mai batran olar din Romania, Mesterul Gheorghe Smerica, la 90 de ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-03-2013, ora 08:00

Cel mai batran olar din Romania, Mesterul Gheorghe Smerica, la 90 de ani

Articol de Alexandra Stefanescu

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National Moldova Iasi organizeaza sambata, 16 martie, la ora 14:00, manifestarea muzeala Cel mai batran olar din Romania, Mesterul Gheorghe Smerica, la 90 de ani.

In cadrul acestui eveniment, se va omagia personalitatea celui mai batran olar din Romania, mesterul Gheorghe Smerica, din centrul de olarie, Paraul Negru, Mihaileni, judetul Botosani. Prezent la manifestare, mesterul Gheorghe Smerica, face parte din generatia olarilor care au ilustrat ceramica din Moldova de la mijlocul secolului al XX-lea, alaturi de nume precum: Colibaba, Diaconu, Olaru, Nenerica, Nica etc.

Manifestarea va cuprinde o proiectie de film documentar, realizat de TVR Iasi, si o expozitie cu vanzare a vaselor de ceramica realizate de celebrul mester. Manifestarea, gazduita de Sala STEP (Victoria) din Iasi, va fi coordonata de muzeografii Eva Giosanu si Ovidiu Focsa.

Foto: stiri.botosani.ro

     
Tag-uri: olar, varsta, muzeu, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii