A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829697.8656.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cei mai iscusiti mesteri, reuniti la un targ in Iasi. Preturile produselor expuse au fost de la 3 la 400 de lei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-08-2015, ora 08:04

Cei mai iscusiti mesteri, reuniti la un targ in Iasi. Preturile produselor expuse au fost de la 3 la 400 de lei

Articol de Cristian Amariei
Mesteri populari din toata Moldova s-au intalnit la Iasi in cadrul unui targ in care si-au expus produsele lucrate cu maiestrie. Pielari, sculptori, olari, tesatori si cioplitori i-au impresionat pe iubitorii de produse cu specific romanesc.

Iesenii au putut admira de la produse din lemn, accesorii din piele si vase din ceramica pana la ii si catrinte. Toate obiectele autentice au fost expuse in cadrul Targului Mesterilor Populari organizat in weekend in cel mai mare centru comercial din Iasi. Iar trecatorii au fost incantati de produse.

La targ au fost prezenti mesteri populari din toata Moldova. Au impartasit din tainele muncii lor care presupune multa migala si maiestrie. O rabdare deosebita presune cusutul iilor, dar si confectionarea caciulilor din blana sau sculptatul in lemn.

Emilia Ciubotarita, mester popular: "foarte multa munca, deci din primavara de la pielea cruda ca sa o dubim, o cromam, o intindem, croim, coasem, tragem pe calapoade, cred ca trece de o mie de ori poatre mai mult o piele pe mana pana o veden la produsul finit."

Liviu Sahlean, mester popular: "fara pricepere si fara putin talent nu se poate. Trebuie sa ai o indemanare anume sa poti face toate astea, si rabdare in primul rand. S-au reluat porturile populare si se incearca cat de cat sa se revina la vechile obiceiuri."

Preturile produselor expuse au pornit de la cativa lei si au ajuns si la 400 de lei.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii