ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-07-2015, ora 11:28

Ce gest au facut doi liceeni din Iasi pentru a-si promova orasul

Articol de Madalina Irimia
Cladirile istorice si povestile orasului au parte de o prezentare inedita in aceasta vara. Teodora Munteanu, care tocmai a trecut in clasa a XII-a la „Garabet Ibraileanu” si Matei Barhalescu, ajuns in clasa X-a la „Costache Negruzzi” isi sacrifica vacanta pentru a face cunoscut Iasul.

Cei doi au pus bazele proiectului „Iasi Free City Tours” ce se va derula pana la inceputul lunii septembrie si prin care vor realiza tururi gratuite, in limba engleza si romana, pe durata a doua ore. Vor prezenta informatii despre mai bine de 20 de obiective turistice, de pe traseul Palatul Culturii, pietonalul Stefan cel Mare si Sfant, str. Cuza Voda si Piata Unirii. „Totul a pornit de la o pasiune personala. Apoi ne-am pregatit cu cei de la Icar Tours pentru a putea prezenta corect obiectivele turistice. Suntem convinsi ca mii de oameni strabat zilnic centrul Iasului ca localnici sau turisti fara a sti ca trec pe langa cladiri de o importanta istorica si culturala deosebita. in calitatea de ghizi, vrem sa ajutam la descoperirea cu adevarat a bogatiei Iasului”, a afirmat Teodora Munteanu.

Proiectul se adreseaza in primul rand turistilor veniti din strainatate sau din afara Iasului, dar sunt asteptati si localnicii care doresc sa afle mai multe informatii despre orasul in care locuiesc. Zilnic, inclusiv in week-end, vor fi organizate doua tururi gratuite – dimineata, de la ora 8.30 si dupa amiaza, de la ora 17.30, punctul de plecare fiind statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii. Timp de doua luni, proiectul „Iasi Free City Tours” va promova unele dintre cele mai importante obiective turistice din Iasi, capitala culturala a Romaniei si unul dintre orasele candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii.
     
Tag-uri: iasi, promovare, liceeni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii