Dupa ce a fost creata penicilina, in 1940, au aparut o multime de alte antibiotice, specializate in uciderea bacteriilor sau evitarea inmultirii lor. In majoritatea cazurilor, insa, corpul se poate lupta si singur cu aceste elemente nocive.
Desi antibioticele sunt eliberate doar cu prescriptie medicala si vin insotite de un prospect, rareori lumea stie ce alimente ar tebui sa evite cand se afla sub tratament. Iata cateva asemena contraindicatii, dupa cum arata LiveStrong:
Produsele lactate
Laptele si produsele lactate pot agrava problemele intestinale, daca iei antibiotice. Medicii spun ca sub nicio forma nu este bine sa consumi acest aliment cand iti este administrata ciprofloxacina.
Fibre
Anumite legume bogate in fibre pot agrava diareea in cazul in care deja stomacul a fost afectat de antibiotice. Produsele din grau, fortifiate cu fier sau calciu nu mai lasa corpul sa asimileze chinolonele precum ciprofloxacina sau acidul nalidixic. Chiar si unele sucuri au fibre si calciu prea mult pentru a face casa buna cu o serie de antibiotice.
Hrana acida
Aciditatea anumitor alimente cauzeaza in general probleme corpului cand vine vorba de absorbtia elementelor chimice ale pastilelor. Sosurile picante si tomatele, sucurile de fructe si bauturile carbogazoase, toate scad randamentul medicamentelor.
Alcoolul
Alcoolul nu intractioneaza, de obicei, cu pastilele, dar in cazul antibioticelor poate provoca efecte secundare, asa ca nu este bine sa le consumi impreuna. In caz contrar, poti simti greata, ameteli, dureri de cap. Evita mai ales combinatiile alcoolul - tinidazol sau metronidazol.
Alte sfaturi
In ciuda credintei populare, nu este bine sa iei antibiotice (penicilina, ampicilina, oxacilina) in preajma mesei, ci cu 3 ore inainte sau dupa aceasta.
Desi produsele lactate nu sunt recomandate, iaurtul este, totusi, bun, caci are probiotice, care ajuta la refacerea culturii active din intestine, prevenind diareea. Antibioticele nu fac diferenta intre bacterii bune si rele si, de aceea, ataca flora intestinala. (ziare.com)
Tag-uri:
Dupa ce a fost creata penicilina, in 1940, au aparut o multime de alte antibiotice, specializate in uciderea bacteriilor sau evitarea inmultirii lor. In majoritatea cazurilor, insa, corpul se poate lupta si singur cu aceste elemente nocive.
,
Desi antibioticele sunt eliberate doar cu prescriptie medicala si vin insotite de un prospect, rareori lumea stie ce alimente ar tebui sa evite cand se afla sub tratament. Iata cateva asemena contraindicatii, dupa cum arata LiveStrong:
Produsele lactate
Laptele si produsele lactate pot agrava problemele intestinale, daca iei antibiotice. Medicii spun ca sub nicio forma nu este bine sa consumi acest aliment cand iti este administrata ciprofloxacina.
Fibre
Anumite legume bogate in fibre pot agrava diareea in cazul in care deja stomacul a fost afectat de antibiotice. Produsele din grau, fortifiate cu fier sau calciu nu mai lasa corpul sa asimileze chinolonele precum ciprofloxacina sau acidul nalidixic. Chiar si unele sucuri au fibre si calciu prea mult pentru a face casa buna cu o serie de antibiotice.
Hrana acida
Aciditatea anumitor alimente cauzeaza in general probleme corpului cand vine vorba de absorbtia elementelor chimice ale pastilelor. Sosurile picante si tomatele, sucurile de fructe si bauturile carbogazoase, toate scad randamentul medicamentelor.
Alcoolul
Alcoolul nu intractioneaza, de obicei, cu pastilele, dar in cazul antibioticelor poate provoca efecte secundare, asa ca nu este bine sa le consumi impreuna. In caz contrar, poti simti greata, ameteli, dureri de cap. Evita mai ales combinatiile alcoolul - tinidazol sau metronidazol.
Alte sfaturi
In ciuda credintei populare, nu este bine sa iei antibiotice (penicilina, ampicilina, oxacilina) in preajma mesei, ci cu 3 ore inainte sau dupa aceasta.
Desi produsele lactate nu sunt recomandate, iaurtul este, totusi, bun, caci are probiotice, care ajuta la refacerea culturii active din intestine, prevenind diareea. Antibioticele nu fac diferenta intre bacterii bune si rele si, de aceea, ataca flora intestinala. (ziare.com)
" title="Stiri despre
Desi antibioticele sunt eliberate doar cu prescriptie medicala si vin insotite de un prospect, rareori lumea stie ce alimente ar tebui sa evite cand se afla sub tratament. Iata cateva asemena contraindicatii, dupa cum arata LiveStrong:
Produsele lactate
Laptele si produsele lactate pot agrava problemele intestinale, daca iei antibiotice. Medicii spun ca sub nicio forma nu este bine sa consumi acest aliment cand iti este administrata ciprofloxacina.
Fibre
Anumite legume bogate in fibre pot agrava diareea in cazul in care deja stomacul a fost afectat de antibiotice. Produsele din grau, fortifiate cu fier sau calciu nu mai lasa corpul sa asimileze chinolonele precum ciprofloxacina sau acidul nalidixic. Chiar si unele sucuri au fibre si calciu prea mult pentru a face casa buna cu o serie de antibiotice.
Hrana acida
Aciditatea anumitor alimente cauzeaza in general probleme corpului cand vine vorba de absorbtia elementelor chimice ale pastilelor. Sosurile picante si tomatele, sucurile de fructe si bauturile carbogazoase, toate scad randamentul medicamentelor.
Alcoolul
Alcoolul nu intractioneaza, de obicei, cu pastilele, dar in cazul antibioticelor poate provoca efecte secundare, asa ca nu este bine sa le consumi impreuna. In caz contrar, poti simti greata, ameteli, dureri de cap. Evita mai ales combinatiile alcoolul - tinidazol sau metronidazol.
Alte sfaturi
In ciuda credintei populare, nu este bine sa iei antibiotice (penicilina, ampicilina, oxacilina) in preajma mesei, ci cu 3 ore inainte sau dupa aceasta.
Desi produsele lactate nu sunt recomandate, iaurtul este, totusi, bun, caci are probiotice, care ajuta la refacerea culturii active din intestine, prevenind diareea. Antibioticele nu fac diferenta intre bacterii bune si rele si, de aceea, ataca flora intestinala. (ziare.com)
">
Desi antibioticele sunt eliberate doar cu prescriptie medicala si vin insotite de un prospect, rareori lumea stie ce alimente ar tebui sa evite cand se afla sub tratament. Iata cateva asemena contraindicatii, dupa cum arata LiveStrong:
Produsele lactate
Laptele si produsele lactate pot agrava problemele intestinale, daca iei antibiotice. Medicii spun ca sub nicio forma nu este bine sa consumi acest aliment cand iti este administrata ciprofloxacina.
Fibre
Anumite legume bogate in fibre pot agrava diareea in cazul in care deja stomacul a fost afectat de antibiotice. Produsele din grau, fortifiate cu fier sau calciu nu mai lasa corpul sa asimileze chinolonele precum ciprofloxacina sau acidul nalidixic. Chiar si unele sucuri au fibre si calciu prea mult pentru a face casa buna cu o serie de antibiotice.
Hrana acida
Aciditatea anumitor alimente cauzeaza in general probleme corpului cand vine vorba de absorbtia elementelor chimice ale pastilelor. Sosurile picante si tomatele, sucurile de fructe si bauturile carbogazoase, toate scad randamentul medicamentelor.
Alcoolul
Alcoolul nu intractioneaza, de obicei, cu pastilele, dar in cazul antibioticelor poate provoca efecte secundare, asa ca nu este bine sa le consumi impreuna. In caz contrar, poti simti greata, ameteli, dureri de cap. Evita mai ales combinatiile alcoolul - tinidazol sau metronidazol.
Alte sfaturi
In ciuda credintei populare, nu este bine sa iei antibiotice (penicilina, ampicilina, oxacilina) in preajma mesei, ci cu 3 ore inainte sau dupa aceasta.
Desi produsele lactate nu sunt recomandate, iaurtul este, totusi, bun, caci are probiotice, care ajuta la refacerea culturii active din intestine, prevenind diareea. Antibioticele nu fac diferenta intre bacterii bune si rele si, de aceea, ataca flora intestinala. (ziare.com)