A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664048.6212.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cazul bebelusului nascut mort. Ce spun parintii despre sanctionarea medicilor de la Maternitatea „Elena Doamna”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
07-10-2014, ora 13:43

Cazul bebelusului nascut mort. Ce spun parintii despre sanctionarea medicilor de la Maternitatea „Elena Doamna”

Articol de Madalina Irimia
Medicii de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iasi, implicati in cazul bebelusului nascut mort, vor primi salarii cu 10 la suta mai mici. Asta a decis comisia de disciplina a spitalului. Sanctiunea se va aplica pe o durata de trei luni. O pedeapsa mult prea mica, spun parintii, care se asteptau ca doctorii sa isi piarda locul de munca.

Comisia de disciplina a maternitatii din Iasi a ajuns la concluzia ca medicii de aici au tratat-o superficial pe gravida care a stat in travaliu mai bine de 7 ore fara ca cineva sa-si dea seama ca fatul era mort.

Trei cadre medicale vor primi cu 10% mai putin la salariu, timp de trei luni.

Ceea ce inseamna un minus in buzunarele respectivilor medici intre 100 si 400 de lei. Concedierea vinovatilor a ramas la stadiul de propunere.

„Noi am dat maxim pana la desfacerea contractului de munca pentru ca, in functie de recomandarile care ni se dau de Colegiul Medicilor si de politie, vom merge pana la desfacerea contractului de munca”, a spus Emil Anton, managerul Maternitatii „Elena Doamna”.

Mama bebelusului comenteaza ironic sanctiunile dictate: „Ma asteptam sa fie mai blande, ma asteptam sa fie 5% pe trei luni, 10% parca e un pic cam mult, nu?”

Ar fi trebuit sa fie din prima desfacerea contractului de munca, sincer, la asta ma asteptam”, a spus Constantin Ciobanu, tatal bebelusului.

Conducerea maternitatii incearca sa plaseze vina pentru moartea bebelusului pe umerii mamei.

Este o mama cu obezitate, o mama care fumeaza, si totodata o hipertensiva. Riscurile la care este supusa o gravida de acest fel sunt foarte mari”, a declarat managerul Maternitatii „Elena Doamna”.

Comisia de disciplina a maternitatii Elena Doamna se va intruni din nou, miercuri, pentru a decide sanctiuni si in cazul medicului sef de garda, acuzat ca a lipsit toata noaptea din spital. Respectivul medic e, in acest moment in concediu medical.

Sursa: digi24.ro
Foto:
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii