A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720043730.5185.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cauze si remedii pentru ameteli
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
02-05-2012, ora 12:48

Cauze si remedii pentru ameteli

Articol de Madalina Irimia

In aceasta perioada a anului tot mai multe persoane sufera de ameteli, atat de puternice uneori incat aproape simt ca vor lesina. Isi pierd echilibrul, simt nevoia sa se aseze imediat si au senzatia ca incaperea se invarte cu ele.

Ametelile pot sa apara atunci cand creierul nu primeste o cantitate suficienta de sange. Poate sa scada presiunea sanguina sau sa te deshiratezi din cauza vomei, a diareei sau a febrei. Multi oameni, in special cei in varsta, au parte de ameteli atunci cand se ridica brusc.

Probleme mai serioase ascunse de acest simptom pot sa fie o inima bolnava, infarct sau o scadere brusca a tensiunii, astfel incat organismul sa intre in stare de soc. Potrivit How Stuff Works, mai pot sa apara probleme de vorbire temporare, de vedere si un ritm rapid al inimii.

De cele mai multe ori ametelile nu au de ce sa te ingrijoreze, caci ele apar ca rezultat al schimbarii bruste a pozitiei capului sau a unei infectii virale in urechea interna ori o gripa sau raceala.

Cauze mai rar intalnite sunt atacul cerebral, scleroza multipla, o tumora cerebrala sau chiar sangerare in creier, ca urmare a unei lovituri.

Cum scapi de ameteli

- daca ametesti cand stai in picioare, incearca sa nu mai faci miscari bruste;

- daca iti este si sete sau ai gura uscata, bea lichide, caci este posibil sa te fi deshidratat;

- stai putin in pat si evita lumina puternica, astfel incat creierul sa se odihneasca;

- ai grija daca iei medicamente precum antihistaminice, sedative sau pastile de greata, caci ele pot avea asemenea efecte adverse.

Sursa: ziare.com

Foto: sanatate.insport.ro

     
Tag-uri: sanatate, ameteli, lichide
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii