ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
11-09-2015, ora 08:04

Catedre neocupate, la Iasi. Posturile evitate sunt cele de educator, invatator si profesor de limbi straine in mediul rural

Articol de Cristian Amariei
La sediul Inspectoratului Scolar Judetean a avut loc o noua sedinta de repartizare a posturilor ramase libere in unitatile de invatamant din judetul Iasi. Au fost aproximativ 500 de catedre, multe pentru invatatori, educatori si profesori de limbi straine. Majoritatea cadrelor didactice au evitat insa scolile din localitatile indepartate din cauza navetei.

Multi dintre profesorii prezenti la ultima sedinta de repartizare a posturilor din invatamant au fost indecisi si s-au plans ca locurile bune au fost deja ocupate. Ar fi preferat sa predea la o scoala cat mai aproape de casa, insa spun ca pentru a-si completa cele 18 ore necesare la catedra trebuie sa opteze pentru doua scoli, de multe ori la distanta mare intre ele.

”Am luat bacalaureatul, titularizarea. - Cu ce nota? - 8,20. - si nu este post titularizabil? - Acum sa vad daca o sa-mi dea, pentru ca mai sunt titulari si concurenta e mare. Daca nu as prinde post la mine in sat as vrea sa dau la facultate.”

”Pentru autovehicule rutiere, post de profesor pentru practica, as prefera sa fac in Iasi, ca e mai aproape cu transportul. Asa, daca nu se deconteaza, cheltui mai multi bani din buget,” spun candidatii.

Sunt dascali care de ani de zile trec prin emotiile repartizarii. Sunt insa optimisti ca vor prinde un post la catedra.

”Eu as vrea un post de profesor invatamantul primar la mine in localitate acolo. Sunt 4 acum, sunt posturi mai multe decat inainte, multi au renuntat”.

Neocupate vor fi posturile de educator, invatator si profesor de limbi straine in mediul rural. Inspectorii scolari spun insa ca vor gasi solutii.

Cristinel Tirca, inspector pentru resurse umane: ”in fiecare an avem solicitari din partea personalului pensionat. Posturile care vor mai fi disponibile pot fi ocupate prin repartizare cu personal asociat, pensionari sau profesori titulari care solicita plata cu ora.”

Profesorii revin la catedre de saptamana viitoare cand incepe noul an scolar.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, profesori, nvaeta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii