ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-10-2014, ora 10:04

Catedrala Mitropolitana se pregateste de hram. Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi scoase pe 10 octombrie

Articol de Cristian Amariei
La Catedrala Mitropolitana din Iasi, pregatirile pentru hramul Sfintei Cuvioase Parascheva sunt in toi. Muncitorii lucreaza de zor la scena unde se va oficia slujba de pe 14 octombrie, dar si la instalarea corturilor in care vor fi expuse obiecte bisericesti. Santierul deschis in curtea Mitropoliei va restrange anul acesta spatiul destinat ceremoniilor religioase prilejuite de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Asa ca s-a gandit un amplasament nou pentru scena unde se va oficia slujba de pe 14 octombrie.

"Nu va fi in bulevard, cum fost anul trecut, va fi in curtea Mitropoliei, intre Catedrala Mitropolitana si parcul Teatrului (n.red. National). Iar in bulevard vor sta credinciosii care vor veni pentru aceasta sarbatoare. Pe aleea din curtea catedralei pregatim locul pentru corturile unde vom avea obiecte bisericesti pentru credinciosii care doresc icoane, carti, tamaie," a explicat arhimandrit Dosoftei Scheul, mare eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iasi.

Nu doar preotii catedralei se pregatesc pentru ziua Cuvioasei Parascheva, ci si credinciosii care vor sa ia parte la cel mai mare pelerinaj din tara. "Acum doi, trei ani a fost pentru prima data cand am venit si am stat la rand. si am stat in jur de 20 de ore si m-am simtit implinit. Chiar ma bucur ca am ajuns," povesteste un credincios.

Programul religios va incepe pe 10 octombrie, cand moastele Cuvioasei Parascheva vor fi scoase din Catedrala Mitropolitana. si se va incheia cinci zile mai tarziu.

Sursa: digi24.ro
Foto: mitropoliiairomniei.blogspot.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii