ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-02-2016, ora 11:10

Card unic pentru studentii din Municipiul Iasi

Articol de Cristian Amariei
Primaria Municipiului Iasi vine in sprijinul studentilor ieseni. Primarul interimar Mihai Chirica a propus introducerea unui card unic studentesc, menit sa ii ajute pe tinerii pana in 26 ani care urmeaza cursuri universitare sau post-universitare in special in ceea ce priveste transportul in comun, noteaza curierul-iasi.

Liber la reduceri

Reprezentatii conducerilor universitatilor, ligilor si asociatiilor studentesti din Iasi au participat miercuri, 17 februarie, in Sala Mare a Primariei, la o dezbatere privind introducerea unui card unic studentesc. „E un proiect pilot pentru orasele din Romania si chiar pentru multe orase din restul Europei. Ne adresam tuturor categoriilor de studenti, indiferent daca sunt la universitatile de stat sau private din Iasi. Cu acel card studentii ar putea beneficia de reduceri la transportul in comun, la intrarile la obiectivele sau evenimentele culturale, ar avea acces in bibilioteci, in salile de lectura sau camine etc. Ar putea primi cardul la inceput de an universitar si sa fie valabil pana la finele anilor de studiu. Daca renunta la facultate sau sunt exmatriculati, cardul va fi anulat. Eliberarea cardurilor s-ar putea face de catre universitati, iar evidenta sa fie lunara”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Sprijin ministerial

Principala problema reclamata de reprezentantii conducerilor universitatilor a fost cea privind asigurarea deficientei de finantare pe care o inregistreaza din alocatiile de la bugetul de stat, care nu acopera decat partial din nevoile pentru mobilitatea studentilor. „In aceasta problema vom solicita sprijinul Ministerului Educatiei. Am discutat si despre incheierea unui protocol comun, intre universitati si Primarie. Dorinta noastra este sa nu-i mai tinem la cozi pe studenti, ci sa ii lasam sa se ocupe de carte. Asteptam in continuare propunerile lor, pentru ca la sedinta de la sfarsitul lunii martie sa devina Hotarare de Consiliu Local”, a declarat Mihai Chirica. O discutie asemanatoare a avut loc si in ceea ce priveste reducerile pentru transportul in comun al elevilor, la eveniment participand si reprezentanti ai conducerii Inspectaratului Scolar Judetean.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii