ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
18-05-2013, ora 13:08

Caravana campaniei „Premiaza inovatia" ajunge si la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Joi, 23 mai, profesori ai Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) se vor intilni cu reprezentanti ai companiei 3M Romania, cu prilejul campaniei „Premiaza inovatia”. Reuniunea, care are ca scop sprijinirea si popularizarea inventicii romanesti, va incepe la ora 12.00 si se va desfasura in incinta Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului.

Din partea TUIASI vor fi prezenti prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactica la TUIASI si prof. dr. ing. Boris Plahteanu, coordonatorul Centrului Regional de Promovare a Protectiei Proprietatii Industriale, iar din partea 3M Romania Alexandru Dan Budau, directorul grupului „Industrial” si Alexandru Mironov, senior editor la revista „Stiinta si tehnica”, ambasadorul campaniei.

3M Romania va fi reprezentata si de managerul de resurse umane, care va sta de vorba cu studentii si le va explica cum isi pot construi o cariera plecind de la pasiunea pentru cercetare si inventica.

Cu prilejul campaniei „Premiaza inovatia” 3M Romania lansat ceea ce ei numesc un fel de “wikinnovation”: o enciclopedie online de prezentare, promovare si studiere a celor mai importanti inventatori romani contemporani. Acest portal enciclopedic reprezinta si platforma principala de comunicare in campanie, utilizatorii putind sa „scrie istorie” in timp real, votindu-i pe inventatori, scriindu-le mesaje, studiindu-le munca. (adresa www.premiileinovatiei.ro)

Campania porneste de la ideea ca inventica si inventatorii romani trebuie sa fie cunoscuti de publicul larg si ca valorile care sustin stiinta si cercetarea romaneasca au nevoie de mai multa promovare si de mai mult suport financiar. In acest sens, in noiembrie 2013, 3M Romania va organiza evenimentul „Premiile Inovatiei Romanesti”, o gala la care vor participa sustinatori ai proiectului, de la inventatorii insisi, pina la autoritati, oameni de afaceri, reprezentanti ai presei, profesori si studenti.

Caravana campaniei va poposi, pe rind, in centre universitare importante precum Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov si Bucuresti. Cu prilejul evenimentelor locale se vor prezenta deopotriva inventii romanesti si internationale, inventatori locali si tehnologiile 3M, - de la banalele produse de bucatarie pina la inventii revolutionare din domeniul sanatatii, industriei auto, energiei sau sigurantei traficului.

3M este o companie globala de tehnologii diversificate. Cu sediul in SUA, 3M detine peste 2500 de patente recunoscute international si are peste 84.000 de angajati pe intreg mapamondul.

Foto: gadgetrends.ro

     
Tag-uri: caravana, campanie, TUIASI
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii