A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720269797.6436.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Caravana Start Me Up-Discutii despre antreprenoriat in Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-07-2013, ora 15:20

Caravana Start Me Up-Discutii despre antreprenoriat in Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Joi, 4 iulie, Vintage Cafe a gazduit editia din Iasi a Caravanei Start Me Up. Peste 30 de participanti au fost alaturi de echipa Akcees, au participat la o discutie despre antreprenoriat si au avut ocazia sa cunoasca antreprenori locali de succes. Fotografiile de la eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a organizatiei Akcees http://facebook.com/akcees

Irina Nicoleta Scarlat, Co-Fondator si Vice-Presedinte Executiv al Akcees, a deschis seara cu o prezentare in care a vorbit despre motivele pentru care NU ar trebui sa fii antreprenor si a concluzionat spunand ca ideile de afaceri cu potential se regasesc la interactiunea dintre talent, pasiune si nevoile pietei. In plus, pentru dezvoltarea acestor idei in afaceri de succes tinerii au nevoie de o retea extinsa de contacte, competente si abilitati din domenii variate, experienta profesionala relevanta si educatie antreprenoriala de calitate.

Evenimentul a continuat cu un panel de discutii din care au facut parte Razvan Girmacea (Fondator Monitor Backlinks) si Iavi Rotberg (Senior Business Analyst Endava si Vice-Presedinte IIBA Romanian Chapter). Tinerii prezenti au avut astfel ocazia sa cunoasca povestile de succes ale celor prezenti si au aflat mai multe despre provocarile si satisfactiile pe care le presupune antreprenoriatul.

Razvan Girmacea a pus bazele mai multor proiecte care au esuat inainte de a infiinta edukid.ro, magazin online de jucarii pentru copii. Dupa ce a vandut acest proiect, a luat decizia de a pleca la drum, de data asta cu Monitor Backlinks, platforma care ofera instrumente web usor de folosit tuturor celor care sunt prezenti in online. Proiectul a obtinut o finantare initiala de 50.000 EUR de la SOS Ventures ca urmare a participarii la How to Web, cel mai important eveniment dedicat antreprenoriatului si tehnologiei din Europa de Sud-Est.

Iavi Rotberg lucreaza in prezent in domeniul consultantei IT si isi doreste sa porneasca la drum pe cont propriu, avand in vedere experienta pe care o detine in dezvoltarea de produse. El considera ca dezvoltarea unui produs de calitate se poate face doar in concordanta cu nevoile pietei, iar asteptarile dezvoltatorului trebuie sa fie in concordanta cu realitatea. „Daca vrei ca produsul tau sa aiba succes lanseaza-l, valideaza-l cu piata si dezvolta-l gradual cu resursele disponibile. In acest fel vei evita sa dezvolti un produs de care nu are nevoie nimeni”, a adaugat Razvan.

In ceea ce priveste echipa, invitatii evenimentului au fost de comun acord ca aceasta este foarte importanta. „Avantajele si dezavantajele echipei le regasesti intotdeauna in produsul pe care il dezvolti!”, a spus Iavi. Atunci cand vine vorba de finantare, Razvan si Iavi au fost unanim de acord ca problema reala nu este lipsa de fonduri, ci lipsa unui produs de calitate. La final, Razvan le-a recomandat participantilor sa inceapa devreme, sa nu se teama de necunoscut si sa iasa din zona de confort pentru a avea succes in afacerile pe care le dezvolta. „Daca nu muncesti pentru a-ti implini propriile vise, invariabil vei lucra pentru a le implini pe alte altora”, a incheiat Iavi.

Am incheiat Caravana Start Me Up la Iasi unde am fost onorati sa vedem ca un numar mare de tineri s-a alaturat initiativei noastre in ciuda vremii nefavorabile. Am cunoscut tineri antreprenori care dezvolta proiecte deosebite si o comunitate interesata de oportunitati de a pleca la drum pe cont propriu si am constientizat inca o data faptul ca este o nevoie puternica de astfel de evenimente la nivel local.”, a declarat Serban Mogos, Co-Fondator si Presedinte Akcees.

Caravana Start Me Up face parte din campania nationala de promovare a antreprenoriatului dezvoltata de organizatia Akcees. Antreprenori si investitori importanti din Romania au ales sa sustina aceasta campanie si sa participe la evenimentele Caravanei Start Me Up pentru a le impartasi tinerilor propriile experiente.

Seria de evenimente dedicate antreprenoriatului continua in perioada 21 – 27 iulie cu Start Me Up, singura scoala de antreprenoriat din Romania in cadrul careia 25 de participanti formeaza echipe, genereaza idei si dezvolta concepte viabile de business alaturi de un trainer international, investitori si antreprenori consacrati. La final, echipele isi valideaza proiectele dezvoltate prezentandu-le in fata unui juriu de specialitate. Inscrierile la eveniment se realizeaza online pe site-ul proiectului http://startmeup.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii